– En veldig bra dag

Både Høyres gruppeleder Karen Anne Kjendlie og fylkesordfører Per Eivind Johansen gleder seg over resultatene som gjør Høyre større og sterkere med mer makt i Fylkestinget. Valgvaken i Tønsberg i går ble en meget hyggelig affære for de to. FOTO: ANDERS MEHLUM HASLE

Både Høyres gruppeleder Karen Anne Kjendlie og fylkesordfører Per Eivind Johansen gleder seg over resultatene som gjør Høyre større og sterkere med mer makt i Fylkestinget. Valgvaken i Tønsberg i går ble en meget hyggelig affære for de to. FOTO: ANDERS MEHLUM HASLE

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Fylkesordfører Per Eivind Johansen smilte bredt på Høyres valgvake i Tønsberg.

DEL

– Dette er en veldig bra dag for Høyre både nasjonalt, regionalt og lokalt. Vi fikk et maktskifte i Stokke, vi styrket oss i kommunene og tallene fra Sandefjord er fantastiske, sier han.

Del på Facebook

– Vant på vei og tog

Johansen mener Høyres satsing på vei og kommunikasjon i Vestfold har blitt lagt merke til av velgerne, er glad for at velgernes svar gjør det mulig å fortsette dette arbeidet den neste fireårsperioden.
– Satsingen på vei har vært en hovedoppgave for oss. Vi skal også fullføre sporutbyggingsprosjektene på jernbanen og vil gjøre mye for innholdet i skolene den neste perioden, lover Johansen.
Han sier det er nødvendig å bygge nytt både i Tønsberg (Færder) og Horten for de videregående skolene.
– Så får vi se hvordan vi kan gjøre dette innenfor ansvarlige rammer og samtidig sikre en sterk skole med kvalifisert lærerkraft, sier Johansen.

LES OGSÅ: - Dette er et varlset nederlag

Ikke overrasket

SVs 1.-kandidat på fylkestingslista, Ivar Ramberg, var skuffet etter fylkestingsvalget og kommunevalget. Over hele landet har partiet hans gått tilbake og han blir mest sannsynlig sittende alene fra SV i fylkestinget i Vestfold. Likevel er han ikke overrasket over tilbakegangen.
– Dette er en varslet tilbakegang. Jeg har forberedt meg mentalt på dette, for vi har gjennom hele valgkampen sett at vi har ligget dårlig an. Men Høyre og FrP ser samlet sett ut til å få 19 representanter. Det er akkurat ikke nok til flertall og de er derfor avhengig av mellompartiene. Det samme er Arbeiderpartiet. Derfor har vi en veldig åpen fylkestingssituasjon. Det er helt på marginene, og derfor blir det spennende å se om fintellingen slår ut på mandatfordelingen, sier Ramberg.

LES OGSÅ: Tror ikke framgangen skyldes 22. juli

Skal fokusere på skole

For Arbeiderpartiet har årets valg vært svært positivt, og AUF-leder Martin Bast Sørsdal fra Sandefjord gleder seg til å ta fatt på arbeidsoppgavene i fylkestinget.
– Jeg skal konsentrere meg spesielt om skolepolitikken. Jeg er nettopp ferdig med videregående skole, og føler jeg er en ressurs på dette området, sier Bast Sørsdal.

FØLG MED PÅ VALGGRAFIKKEN FOR SANDEFJORD HER!
FØLG MED PÅ VALGGRAFIKKEN FOR ANDEBU HER

Artikkeltags