Takk for alle smilene

Hans Martin Lang og Bente Aven Lang legger opp.

Hans Martin Lang og Bente Aven Lang legger opp. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det kan vel ikke være tilfeldig at den dagen ekteparet Bente og Hans Martin Lang legger opp driften i bakeriet på Hvidts Plass, er den dagen kakelinna er på det varmeste.

DEL

MeningerI gammel folketro skyldtes mildværet tett oppunder jul, nettopp at alle ovner sto på full varme under innspurten av julebaksten.

Men det er selvsagt helt utenkelig at bakeovner skal kunne produsere så mye energi at de påvirker vinterværet direkte. i dag vet vi bedre. Nå vet vi at kakelinna kommer i Sandefjord i dag fordi det er siste dag for julebakst på Hvidts Plass. Dit Wilhelm Halvorsen flyttet sin bakeridrift i 1881. Der det har vært duftet av ferske brød, varme wienerbrød og kaffeslabberas siden. Det er lov å kjenne på vemod.

Undertegnede er én av mange som har satt pris på å handle hos Halvorsen. Grunnene er mange: Det har vært kvalitet på bakervarene, det har luktet godt av bakverk i både kafé- og utsalgsdelen, men mest av alt: Halvorsen har vært et sted for blide ansatte og hyggelig service. Slik smitter. Så man går ikke ut av butikkdøren bare med vann i munn, men ofte også med et smil om samme.

Så har da også bedriften vært bevisst på å bygge relasjon til innbyggerne i byen. Det er blitt delt ut ekstra bakverk og kaker i øst og i vest. Og det er én av mange grunner til at det er fint å bo i en by som Sandefjord. Vi handler ikke i bakerier og butikker som er bemannet med fremmede. Vi kjenner dem vi handler hos – og det er i seg selv et privilegium. Men selv om det er lov å kjenne på vemod, må vi også ha forståelse for at neste generasjon ikke kan, eller vil overta – og at ekteparet derfor har valgt å selge bedriften.

LES OGSÅ: Halvorsens bakeri slutter etter 138 år

Vi får glede oss over hva vi har fått – og hva som kommer til i stedet. I mellomtida har vi fått et fransk bakeri i Kongens gate. Bare Beppe skal starte bakeri. Og i lokalene til Halvorsen skal Nøtterø Bakeri & Konditori overta. Selv om de ikke skal produsere bakervarer fra lokalene, skal de holde liv i både butikk og kafé.

Og da gjenstår det egentlig bare å takke ekteparet Lang og alle de ansette for en hyggelig handel.

Artikkeltags