Kan vi tilby noe mer enn penger?

Sandefjord er et fint sted å bo, og lønna er god - så hva hindrer da kvalifiserte søkere, spør ansvarlig redaktør Steinar Ulrichsen (innfelt).

Sandefjord er et fint sted å bo, og lønna er god - så hva hindrer da kvalifiserte søkere, spør ansvarlig redaktør Steinar Ulrichsen (innfelt). Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vi som bor i Sandefjord vet at det er mange gode grunner til å flytte hit. Men vi gjør en grov feil dersom vi antar at det alene kan få en ny dyktig rådmann til kommunen.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Skal vi tro politikernes egne ord – trenger vi sårt en dyktig administrativ leder. Det har jo nettopp vært selve nøkkelpunktet for at de vi har ansatt til nå har vært de best betalte i landet.

Men Etter at tidligere rådmann Gudrun Grindaker fikk den beryktede mailen fra ordførerens telefon en sen kveldstime i fjor høst, har det vært uklart hvem som skal overta den viktige stillingen. Prosessen er blitt utsatt to ganger. Først fordi flere aktuelle kandidater ba om ekstra betenkningstid, så fordi den heteste kandidaten trakk seg.

LES OM DET HER: Rådmann-kandidat trakk seg - nå fortsetter jakten

Nå sist har også konstituert rådmann Stein Rismyhr trukket seg fra jobben. Vi skal være glade for at han har akslet oppgaven så lenge som han har gjort, han har vært tydelig på at han synes dette har vært krevende.

LES OM DET HER: Stein Rismyhr fratrer stillingen som konstituert rådmann

Inn i vikarrollen trer Lars Petter Kjær, og han fortjener på sin side takk for å ta på seg rollen. Like fullt peker dette på et alvorlig problem.

For når vi fra før av vet at Sandefjord kommune har tradisjon for å lønne rådmenn svært godt, bør situasjonen få varsellampene til i alle fall å blinke gulrødt. Hvorfor får vi ikke kvalifiserte søkere? Og hvorfor trakk den heteste kandidaten seg, underveis i prosessen?

Sandefjord er et fantastisk sted å bo, lønna er god – og det å fortsette prosjektet med slå sammen en kommune burde jo være en spennende oppgave? Hva er det da som skremmer mulige kandidater fra stillingen? Sett utenifra kan vi nok anta at den tilbakelagte varslersaken og den opphetede uenigheten mellom ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) og tidligere Gudrun Grindaker, vil få mulige kandidater til å tenke seg om både to og tre ganger, før de signerer en ansettelseskontrakt.

Noen kan kanskje tenke at det sannsynligvis hjelper lite at topplønna er god, dersom sjansene for å beholde den over tid er små

Så da burde vi kanskje i stedet stille oss spørsmålet: Hvordan kan vi forsikre mulige kandidater at de vil få et levelig samarbeidsklima i den nye jobben?

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.