Det kan allerede være for sent

Håndball: Onsdag røk Runar ut av eliteserien – og det markerte slutten på en æra i Sandefjord. Spørsmål er om Runar og Sandefjord Håndball nå kan samles om en ny.Foto: Atle Møller

Håndball: Onsdag røk Runar ut av eliteserien – og det markerte slutten på en æra i Sandefjord. Spørsmål er om Runar og Sandefjord Håndball nå kan samles om en ny.Foto: Atle Møller

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Gullalderen for håndballen i Sandefjord er forbi, hører jeg fra tid til annen – og kanskje oftere nå etter at Runar har rykket ned en divisjon.

Men egentlig har det vært et mirakel at krefter i lille store Sandefjord i så mange år har klart å holde to toppklubber gående. Høydepunktet var for 25 år siden da Runar og Sandefjord Håndballklubb (SHK) møttes i finalen i Norgescupen i Drammenshallen.

SHK -stjernen Sergej Demidov forteller at de ikke bare ble gjenkjent på byen i Sandefjord – de ble gjenkjent over hele landet. På ungdomsskoler kunne man se pennaler der navnet på håndballspillere var rablet inn med hjerter rundt.

Oppslutningen er ikke den samme lenger – og klubbene må nærmest stå på hendene for å fylle tribunene. Til skjebnekampen i forrige uke ga Runar bort billetter gratis. I norgesmesterskapet i 1990 var det en vill kamp om billettene, og det ble satt opp busser til Drammen.

Hva er det som egentlig har skjedd? Jeg skal ikke våge meg på å si noe om utviklingen av de sportslige prestasjonene siden 1990. Men bakgrunnen for endringen finner du ikke på banen. Noen peker på at Sandefjord Fotball har dukket opp i mellomtida, men det er ikke hele forklaringen. Heller ikke at det tærer på mange nøkkelpersoner å holde både to håndballag og et fotballag i toppsjiktet. For de konkurrerer ikke bare med hverandre – de konkurrerer med 50 TV-kanaler og en hel verden av muligheter på internett – og kanskje konkurrerer de også med seg selv.

LES OGSÅ: Kommentar: Den eneste rette veien å gå for å få til et topplag igjen

I 1990 var det ekstra stas om NRK skulle dekke en kamp, og kan hende en ekstra grunn til å kjøpe billett. Nå er live-overføring fra en håndballkamp en selvfølge – og noe Runar ofte står for selv

Det er nok et helt riktig valg i dagens medievirkelighet, men dermed kan man bli hjemme og se kampen samtidig som man gjør noe ganske annet.

Det være seg å legge unger eller se på noe fra Netflix på en annen skjerm – om man da ikke for lengst har funnet noe annet enn håndball å interessere seg for. Derfor er det helt riktig at Runar og Sandefjord Håndball er i samtaler om ett satsingslag. Derfor er det helt riktig at Runar og har samlet seg om samtaler om mulig samarbeid.

Men det kan allerede være for sent – for den interessen de mister nå, kan det bli vanskelig å få tilbake senere.

SB mener

Steinar ulrichsen

Ansvarlig redaktør/daglig leder

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags