Gå til sidens hovedinnhold

Denne festen trenger vi!

Artikkelen er over 3 år gammel

Er det noe Sandefjord trenger – så er det Sykkel-NM. Derfor gir Sandefjords Blad ut i dag en 80 siders sykkelavis - til 31.000 husstander.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Festen starter søndag med første ritt og varer helt til søndag uka etter. Sjekk programmet, og finn dine høydepunkt nå!

For dette trenger Sandefjord.

Og du må ikke tro at det handler om å bli satt på kartet.

Folk i dette landet vet både at Sandefjord finnes og hvor det ligger. Det kan du være trygg på.

Men vi forbindes ofte med svenskehandel, billige flyturer og hvalfangst. Fine ting hver for seg, men la oss være ærlige: Vi vil vel egentlig stå for noe mer?

Da er det ikke feil med en stor folkelig sykkelfest. Det er ikke feil at folk sitter klistret til nettbrett og andre skjermer for å følge nasjonal konkurranse i Sandefjord. Det er heller ikke feil at turister, svenskehandlere på gjennomreise og tusenvis av sykkelinteresserte, får muligheten til å oppleve spenningen i et sykkelfelt som raser forbi våre vakre badestrender og vår flotte natur.

Så er det absolutt mange positive sideeffekter av at noen i Sandefjord har mot nok til å påta seg et slik kjempearrangement. Den viktigste er at de skaper en ny og viktig assosiasjon til kommunen. For selv om NM i Sandefjord er en engangshendelse, vil det som sitter igjen være at her er det et sted der er lov å tenke stort – på ekte.

Men det er heller ikke derfor vi trenger denne festen.

All ære til arrangørgeneral Rune Steinsvik, Sandefjord Sykleklubb og ildsjeler som bruker tid og krefter på å arrangere NM i Sandefjord. Gjennom flere år, har de bygget stein for stein med erfaring og kompetanse slik at de nå er i stand til å påta seg et kjempearrangement. Vi vet at det ikke har vært smertefritt. Det er likevel mange som har rakt armen i været for å ta vakter, jobbe som frivillig og til og med ta kurs for å kunne være løypevakter. De vet de vil få kjeft av bilister, som der og da opplever et øyeblikk med ergrelse og ikke klarer å se det store bildet. De stiller som vakter like fullt.

LIKER DU IKKE NEGATIVE OVERRASKELSER? Sjekk stengte veier her!

Det kunne ha vært grunn god nok alene til å ta imot denne festen med åpne armer: at vi deltar på Sykkel-NM med godt humør og engasjement i respekt for all den innsatsen som ligger bak.

Men det er heller ikke derfor vi trenger denne festen.

Vi trenger denne festen fordi fest er gøy – og det som er gøy trenger vel ingen egen begrunnelse? Ikke i Sandefjord vel?

Derfor har vi også laget dette sykkelmagasinet, og fulldistribuert det på de fleste av våre ruter. Slik at flest mulig skal kunne sette seg inn i hva som skal skje, kunne engasjere seg i rittene og selv delta der det skjer noe. For at Sykkel-NM skal være gøy for flest mulig.

Jeg oppfordrer også alle til å sette seg inn i hvor og når rittene går, slik at de som skal kjøre kan planlegge kjøreturene sine. Da blir det maksimalt med gøy og minimalt med ergrelser.

Lykke til!

Steinar Ulrichsen

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Sandefjords Blad.

PS: Er du abonnent? Les her hvordan du kan få tribuneplass - helt gratis!

Kommentarer til denne saken