Men kampen for sentrum er ikke over

En rekke bedrifter har dukket opp i sentrum i løpet av året.

En rekke bedrifter har dukket opp i sentrum i løpet av året.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerAt folk er opptatt av et levende sentrum får vi i Sandefjords Blad nær daglige påminnelser om. Saker som handler om butikker, kafeer og hva som rører seg i sentrum blir lest svært bra – og skaper mye engasjement.

Debatten har jo også pågått i årevis: Hva skal til for å holde liv i sentrum?

Derfor er det gledelig at det nå er så mye fart i sentrum at det er få ledige lokaler igjen. Sandefjords Blad kunne melde i årets første avis at etter det vi kjenner til, er det kun tre ledige lokaler i sentrum. Men veien fram hit har vært lang og tornefull.

LES SAKEN HER: Sandefjord sentrum er nesten fullt: Se nyetableringene i 2017

Vi skal likevel koste på oss og feire hver seier vi har fått, i form av nye butikker, i form av nye tilbud og kafeer – og ikke minst: I form av alle de som hvert eneste år klarer å holde liv i butikken sin. Fordelene og gledene ved å bo i en passe stor by, slik som Sandefjord, er mange. Men vi er ganske sikre på at en viktig del av livskvaliteten er nettopp nærhet til butikkene. Det å kunne handle i en butikk der du kjenner igjen betjeningen har stor verdi. Da er også muligheten stor til å bygge opp tillit, noe som er en viktig forutsetning for en god handel.

For vel åtte år siden viste en oversikt at det var vel 38 ledige lokaler – og mange sto i kø for å kondolere byen sentrumshandelen. Da truet en mulig IKEA-etablering som en mørk sky i horisonten, debatten om dispensasjoner på Pindsle gikk varm og netthandelen forsynte seg daglig med mer og mer av varehandelen. Siden den gang er mye prøvd, og noe må nødvendigvis ha virket. Kan hende skal vi heller ikke undervurdere effekten av lavere utleiepriser.

Vi husker for eksempel et besøk høsten 16 fra Høgskolen i Sørøst-Norge, der professor Per Egil Pedersen oppfordret til å se etter muligheter og stadig prøve ut nye konsepter: «Det verste man kan gjøre, er å ikke gjøre noe,» sa han. Men netthandelen vokser fortsatt. Fortsatt har IKEA planer om å etablere seg, og fortsatt handler mange andre steder. Ingen må derfor tro at det framover ikke må jobbes hardt for å bevare livet i sentrumsgatene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags