Gå til sidens hovedinnhold

SF gikk mot strømmen - derfor tror duoen at to trenere blir en suksess

Det var flere som hevet øyenbrynene da SF ansatte ikke bare en, men to hovedtrenere, like før nyttår. Men Hans Erik Ødegaard har stor tro på at det kan bli en suksess i SF.

For abonnenter

– Jeg startet på jobben allerede dagen etter pressekonferansen. Til tross for at vi ikke har treninger nå så har det vært hektiske dager med å planlegge spillerlogistikk blant annet. Men det er veldig moro å være tilbake i Sandefjord igjen, sier 46-åringen fra Drammen, som allerede har rukket å kjøpe leilighet og bosette seg i Sandefjord.

Det har gått drøyt to uker siden klubben noe overraskende for mange gikk for en trenerløsning der Ødegaard og Andreas Tegström begge er hovedtrenere.

Viking valgte det samme i starten av desember da de besluttet å kvitte seg med Bjarne Berntsen. Rogalands-klubben ansatte da Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen som en sidestilt duo.

Men det må sies at det er en ganske så uvanlig løsning, både i Norge og ellers i fotball-verden.

LES OGSÅ: «Tegan» er på plass i Sandefjord - må klare seg uten familien i et halvt år: – Det blir tøft

Samme tanker om fotball

– Jeg tenker jo og at det er litt uvanlig. Men det er ikke bare vi to som skal sørge for suksess. Vi skal jobbe sammen med hele klubben og dra nytte av alle ressursene som er i SF nå. Det må man gjøre når man er en liten klubb. Da må man benytte seg av de ressursene som er i og rundt klubben på alle nivåer, sier Ødegaard før han utdyper hvorfor han tror de to kan bli en god duo sammen:

– Når det kommer til Andreas og meg så kjenner vi hverandre fra tidligere. Vi har pratet en del sammen de siste ukene, og ingen av oss har noen prestisje rundt dette. Derfor tror jeg det kommer til å gå veldig bra at begge er hovedtrenere. Vi har de samme grunnleggende tankene rundt spillestil. Slik utfyller vi hverandre godt. Dessuten trives vi godt i hverandres selskap, og i en sånn jobb er den personlige kjemien viktig, sier han.

Andreas Tegström deler de tankene.

– Det skal bli gøy å samarbeide med Hans Erik. Han kan mye fotball og er en fantastisk person. Vi har ikke diskutert og fordelt ansvarsroller enda. Vi kommer nok til å dele det litt opp. Men det skal vi se på i tiden som kommer nå, sier han og legger til:

– Jeg tror ikke det at vi begge er hovedtrenere blir så utfordrende. I et trenerteam jobber man tett sammen og tar beslutninger sammen uansett. Jeg tror dette kan bli en styrke for klubben. Vi utfyller hverandre godt, vi utfordrer hverandre og stiller spørsmål til hverandre, og vi har ulike løsninger. Det er bra, mener svensken.

Les også

Nøkkelspiller klar for to nye år – vraket langt bedre tilbud fra utlandet

Samtale i høst

De to forteller at de hørte fra SF-ledelsen for første gang på svært ulike tidspunkter.

– Det var tidlig på høsten da jeg hørte fra SF for første gang om jobben her, sier Tegström og forteller at det var godt i etterkant av at han i et intervju med SB i starten av august fortalte at han mer enn gjerne ønsket å bli SF-trener en gang i framtiden.

Mens Ødegaard altså har vært i gang med jobben i SF for fullt i et par uker allerede, kom svensken til Sandefjord torsdag. Han er nå godt i gang med karantenetiden sin på sju dager, før han etterhvert kan stille på jobb på Sandefjord Arena.

– Jeg visste ikke at jeg var aktuell da jeg pratet med dere i august, sier «Tegan».

– Første gang jeg pratet med SF om jobben her var et par uker etter at de offentliggjorde at Cifuentes ikke skulle fortsette. Jeg ble forsåvidt ikke så overrasket da, sier Ødegaard.

LES OGSÅ: Nok en SF-spiller har signert ny kontrakt

Jakter offensive forsterkninger

I skrivende stund venter SF fortsatt på underskriftene til William Kurtovic, Deyver Vega og Harmeet Singh.

Begge de to trenerne håper trioen blir å se på treningsfeltet når troppen samles igjen 25. januar, og en avklaring er ventet om ikke altfor lang tid.

Ødegaard er klar på at laget også skal forsterkes i ukene som kommer.

– Vi har ganske god dekning bakover på banen. Men vi er litt tynne i noen posisjoner offensivt. Vi har gode spillere der allerede, men det er litt tynt med alternativer, sier drammenseren og forteller at de først og fremst jakter signeringer i Norge.

– Vi kikker både i inn- og utland. Men om vi kan rekruttere innad i Norge, så er det hva vi ønsker mest nå. Også har vi en liten fordel med at Andreas kjenner det svenske markedet godt, avslutter han.

Kommentarer til denne saken