Gå til sidens hovedinnhold

SH-styret splittet: – Det kom brått på alle

25. juni meldte Sandefjord Håndball, i et brev til sine medlemmer, at samarbeidet mellom klubben og KG Dahle Consult er avsluttet. KG Dahle Consult sto for rollen som daglig leder i Sandefjord Håndball.

For abonnenter

I brevet skriver daværende styre at under et tidligere styremøte ble det avgjort at samarbeidet mellom håndballklubben og KG Dahle Consult er avsluttet. Vedtaket ble gjennomført etter en avstemning hvor flertallet (fire av syv) stemte for å avslutte samarbeidet.

Noen dager senere kom det et nytt brev, denne gang på vegne av styreleder, nestleder og et styremedlem.

I brevet fortalte de tre at forholdene i klubbens styre var preget av uenigheter, og at styreleder oppfattet forskjellene i styret som for store. Styrets leder følte at han ikke kunne fortsette som en reell leder med et mindretall i ryggen.

Resultatet av dette var at styrets leder, Knut Bakke, nestleder Renate Frugaard Løkkevol og styremedlem Daniel Granli fratrådte sine verv med øyeblikkelig virkning.

LES OGSÅ: Styreleder i Sandefjord Håndball gikk på dagen

– Kom brått på

– Det kom brått på alle at styremedlemmene trakk seg, sier Morten Brændvang.

Brændvang representerer STIF i Sandefjord Håndballs styre, og er en av de fire som nå sitter igjen i styret.

Morten forteller at det nå jobbes intenst med å gjøre alt klart til sesongstart, og at klubben ønsker å videreføre den positive utviklingen som har vært de siste fem årene.

– Det sittende styret ønsker å jobbe videre for å sikre driften av Sandefjord Håndball. Trenere, spillere og ansatte trenger fred i den korte ferien, og å konsentrere seg til kommende sesongen. Styret ønsker å fortsette den positive utviklingen som har vært de siste fem årene, både økonomisk og sportslig, gjennom god drift, sier Brændvang.

Nå jobber Morten og resten av styret med å informere alle som er involvert i klubben. Han presiserer at de siste utfordringene i klubben ikke skal fjerne hovedfokuset fra sesongstart i Rema 1000-ligaen, og utviklingen som utviklingsklubb.

– Det var arbeidet rundt styret og ledelsen som ikke fungerte, og som førte til avslutningen av samarbeidet med KG Dahle Consult. Nå skal vi orientere alle medlemmer, spillere, støtteapparat og de som jobber frivillig, sier Brændvang.

Les også

Ser du feilen? Rundt 4.000 fikk denne, og nå ler arrangøren lett av seg selv: – Den kommer til å bli ikonisk!

Tiden videre

STIF-representanten forteller videre at styret nå jobber hardt for å få på plass brikkene før sesongen begynner for fullt.

– Det jobbes intenst videre med å gjøre alt klart til sesongstart, slik at vi kan fortsette den positive utviklingen. Også ønsker vi jo en god start på Rema 1000-ligaen, og å fortsette som utviklingsklubb, sier han og fortsetter:

For det er jo det det handler om. Vi ønsker å utvikle laget og de rundt.

I en tekstmelding til Sandefjords Blad skriver hovedtrener Einar Veierød følgende:

«Det eneste jeg vil si er at jeg og støtteapparatet rundt A-laget har fullt fokus på sesongforberedelsene og sport. Hva som skjer på styrerommet får de involverte ta seg av. Uansett konstellasjon av nytt styre har jeg fått forsikringer om at sport går som normalt og vi kan konsentrere oss om vårt, nemlig best mulig forberedt til Rema 1000-ligaen.».

Sandefjord Håndballs sesong starter 1. september i Remmenhallen mot Halden.

Les også

Tapte veddemål – nå har Joacim fått blåhval tatovert på kroppen: – Det føles helt nydelig!

Kommentarer til denne saken