Christiansen storspilte i EM: – Det føles helt magisk

SEKS SEIRE: Sjakkspilleren Johan-Sebastian Christiansen (19, t.v.) fra Sandefjord var Norges beste spiller under EM for landslag

SEKS SEIRE: Sjakkspilleren Johan-Sebastian Christiansen (19, t.v.) fra Sandefjord var Norges beste spiller under EM for landslag Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Johan-Sebastian Christiansen (19) kom inn som erstatter på det norske EM-laget i sjakk, og takket for tilliten med å storspille gjennom hele mesterskapet.

DEL

19-åringen fra Sandefjord var den eneste som fikk spille alle Norges partier da EM for landslag ble arrangert på den greske ferieøya Kreta.

Norge endte til slutt på 23. plass, to plasser over forhåndsrangeringen. De ble dessuten Nordens beste lag i sammendraget.

Ifølge sjakksiden mattogpatt.no presterte de fleste norske spillerne likevel under forventet score, men én mann viste seg fra sin beste side, Johan-Sebastian Christiansen.

Vant seks partier

Han vant seks av ni partier.

Høydepunktet kom allerede i første runde der han slo Emil Sutovsky, som er ranket som nummer 61 i verden, 1.096 plasser høyere enn Christiansen.

– Jeg har spilt god sjakk gjennom hele turneringen, med en kjempeskalp i første runde. Jeg avga ikke noen poeng mot lavere ratede spillere, og slo også to på cirka lik rating, sier Vålerenga-spilleren etter mesterskapet.

Han stilte godt forberedt til hvert parti, og leverte på sitt aller beste.

Sjakk på heltid

Etter tre år på sjakklinja ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum, har Christiansen tatt et friår for å satse fullt på sjakken. 19-åringen legger ned mye tid for å bli en enda bedre spiller, og resultatene i EM er motiverende for talentet.

– Man blir bare enda mer motivert til å jobbe hardere og hardere. Man kan ikke forvente å komme noen vei ved å ikke jobbe. Og når det viser seg på resultatene, føles det helt magisk, sier han.

Treningsuke før junior-VM

Christiansen har nå en friuke før det braker løs med et nytt mesterskap. Sammen med landslagskameratene Aryan Tari og Johan Salomon skal han til Italia hvor junior-VM arrangeres.

– Jeg er fornøyd med å få en uke fri. Da får jeg gjort veldig mye sjakk. Deretter vil jeg bare komme i gang med en ny turnering, så jeg kan prøve ut de nye ideene mine, har Christiansen sagt til nettstedet mattogpatt.no.

Han har som mål å fullføre over forventet score.

– Om jeg klarer det, vil jeg være veldig fornøyd. Junior-VM er litt skummelt, da det kommer mange underratede spillere fra spesielt India og Kina, sier han.

Årets EM ble for øvrig vunnet av andrerangerte Aserbajdsjan.

Det har ikke lyktes Sandefjords Blad å komme i kontakt med Johan-Sebastian Christiansen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags