Hele salen var fylt opp med familie og slektninger, som var kommet for å få med seg arvingen bli hedret. Helt foran satt det 48 elever ikledd «caps and gowns», svarte firkantede hatter og svarte kapper (litt Harry Potter-aktig). Her lyttet de til taler og ventet på sine eksamenspapirer.

Øverste sjef som hovedtaler

Skagerak hadde fått storfint besøk i år, og hadde fått selveste Dr. Siva Kumari til å holde hovedtalen. Doktor Kumari, eller Direktor General som hun også blir titulert, er øverste sjef for alle IB-skolene, både Diploma-, Middle Years og Primery Programme i hele verden.

– Dere er veldig heldige og priviligerte som har fått gå på en skole som har over 25 års erfaring lokalt, og har fulgt et over 50 år gammelt program. Dere er nå godt forberedt til å ta steget ut og studere videre i verden.

Akademisk er dere veldig godt forberedt i forhold til andre på deres alder, fortalte Siva Kumari i sin tale.

Hun oppfordret også studentene til å ikke bare lese og lære, men også være presise, lære av andre, så sant det var bra mennesker, finne en balanse og prøve å gjøre verden til et bedre sted å være og gi det beste av deg selv.

Dette var en del av oppskriften som vil gjøre deg sterk og suksessfull, ifølge hennes egne leveregler.

Delte ut «awards»

En av elevene som fikk ekstra oppmerksomhet, var Alexandria Marie Elboe Gogstad. Hun fikk «Award Exelente» i engelsk og naturfag.

– Det var helt fantastisk og veldig rørende å få utmerkelsen, faktisk litt melankolsk stemning. Jeg lurer på om jeg skal studere jus i Oslo eller økonomi i England, sier hun.