Gå til sidens hovedinnhold

Dekningen av streiken var ikke slik du hevder, Nina Arnesen

Artikkelen er over 4 år gammel

Jeg takker for Nina Arnesens engasjement i Sandefjords Blads dekning av streiken ved Skagerak International School. Ved å lytte til kritiske stemmer til hvordan vi løser oppgaver for våre lesere, kan vi egentlig bare bli bedre.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Slik jeg oppfatter henne, er hennes hovedanliggende at dekningen var ubalansert. Men jeg synes hun er urettferdig i gjengivelsen av faktagrunnlaget som skal underbygge synspunktet.

For mens hun har rett i at avisa med fordel kunne ha prøvd å komme i kontakt med en elevrådsrepresentant, gjengir hun ikke vår dekning korrekt. Hun bebreider oss for ikke å ha prøvd å komme i kontakt med lærerne og for ikke å ha gjengitt deres syn.

Hun belegger dette synet med å vise til en artikkel papirutgavens utgave fra 30. mars. Skulle vi tro Arnesens gjengivelse av artikkelen, har vi her kun snakket med Alexandria Marie Elboe Gogstad, som er elev og høyrepolitiker, og skolens direktør, som begge er kritiske til streiken.

LES OGSÅ: Ensidig dekning av streiken på Skagerak International School

Hun peker deretter på at de streikende lærerne kunne ha gitt uttrykk for en annen virkelighet.

Nina Arnesen vet utmerket godt (hun og jeg diskuterte denne saken palmesøndag) at vi i løpet av streiken var i kontakt med lærerne, men at de henviste oss til Utdanningsforbundet. En henstilling vi selvsagt respekterte.

Vi tok derfor kontakt med Utdanningsforbundet – og gjenga selvsagt deres syn også i den artikkelen som Arnesen referer til – nettopp for å få den balansen som Arnesen etterlyser.

I et leserbrev som er så detaljfokusert at det tar opp hvilke leserbrev det blir lenket til eller ikke, synes jeg det er påfallende at slike viktige opplysninger utelates.

Vi prøvde også å være til stede på et møte mellom lærerne, foreldre og skolen – her ble vi beklageligvis nektet adgang.

Så valgte lærerne i stedet å sende leserbrev til avisa med sine argumenter – enkelte var svært velskrevne. Disse trykket vi i tur og orden. De fikk god plass, både i avisa og på nett.

Som lokalavisredaktør er jeg fornøyd med at argumentene og deres syn i alle fall ble presentert for leserne. Jeg skulle, som Arnesen, gjerne ha sett at de sto fram også på redaksjonell plass. Her ble vi altså henvist til Utdanningsforbundet av lærerne selv.

For ordens skyld vil jeg opplyse at jeg selv har to barn som går på Skagerak International School, hvorav ett ble rammet av streiken.

Kommentarer til denne saken