Det er travelt, for musikeren, som vant kontrakt med Universal Music Norway sammen med førsteplassen i The Voice i 2022.

– Det koker litt om dagen, bekrefter han på telefon fra Oslo.

Fredag 17. var det slipp av en ny låt, han frekventerer musikkstudioer i hovedstaden OG selger ut konserter. Men først skal det handle om at han kommer hjem til Sandefjord for å spille på Fjordfesten lørdag 5. august. Jørgen har vært her ved et par anledninger tidligere, men beskriver det likevel: som en følelse av å være på Fjordfesten-scenen for første gang.

– Jeg var innom rett etter at jeg hadde vunnet MGP-junior og jeg har vært på scenen én ganger med band tidligere. Likevel kjennes det ut som om det var i et annet liv. I forhold til ambisjonene, blir det noe helt annet denne gangen, sier han.

Liveshow

Som en naturlig forlengelse av konsertene på Parkteateret i Oslo og Byscenen i Trondheim i april, følger musikkfestivalen i egen hjemby. Publikum får et velsydd show med låter som biter litt fra seg, beskriver Jørgen.

– Jeg kommer med fullt band og skal levere både nye og kjente låter, sier han.

Det han selv husker best fra å være publikum under musikkfestivalen er følelsen av headlinerkonserter på rekke og rad, skumrende sommeridyll og godt vær.

– For en 3-4 år siden da det skumret litt så jeg Sondre Justad på scenen. Det var bra stemning. Også er det noe vakkert med Badeparken. Det er festival-euforisk.

LES OGSÅ: Jørgen har gitt ut ny låt: – Jeg er ferdig med å spille for galleriet

Sylfersk låt skrevet på Granholmen

Det var ikke risset i stein at Jørgen skulle bli musiker og artist, selv om det for mange utenforstående kanskje kan virke slik. Da han gikk ved musikklinja ved Sandefjord Videregående vurderte han å gi seg etter bare 14 dager, men så skjedde det noe som satte spor.

– Det som gjorde mest inntrykk på meg på skolen, var at jeg vurderte å droppe ut etter to uker, men så traff jeg på to personer som bare er blitt nærere og nærere venner med tiden. John William Haugland og August Stubø (Gus Polden) tok meg inn i varmen. Da ombestemte jeg meg og fortsatte på linja. Derfra ble det mange gode minner, moro og ikke minst mye gitarspilling å huske tilbake på. Det sitter dypt. Fellesskapet og folka var så bra, forteller Jørgen.

Begge gutta han traff på videregående har han nå fortsatt et musikalsk samarbeid med. Gus Polden er med som låtskriver på siste låta som gis ut, sammen med Maria Petra. Og Haugland er gitarist i bandet til Jørgen.

– Den heter «Wherever you go » og er skrevet på Granholmen, faktisk, sier han.

Du kan høre låta på Spotify eller på youtube.

LES OGSÅ: Verdensstjernen roser den kommende utgivelsen til Jørgen (26): «Den låta her er råååå»

Fotball eller musikk

Det var ikke klart for Jørgen hva han skulle bli, da han ble stor, før på videregående. Det sto mellom fotball og musikk. Han var lidenskapelig opptatt av begge deler. Kun en ting var sikkert - han skulle spille - enten på den ene eller andre måten.

– Jeg ønsket meg gitar til jul i flere år, fra jeg var fem år, men så var det virkelig moro å spille fotball også. Jeg var en habil spiller synes jeg sjøl, men om det hadde blitt en proff ut av meg er jeg mer usikker på.

– Tviler du noen gang på at du har tatt det rette valget?

– Hver dag, sier Jørgen og ler. Han utdyper at det ikke er kjærligheten til musikken han tviler på, men hvorvidt Jørgen Dahl Moe som artist er god nok på levering av varene.

– Det er jo en usikker framtid i det å være musiker.

– Men du leverte jo så absolutt under The Voice og vant hele showet sammen med en annen sandefjording som mentor. Hvordan var det å jobbe med Ina Wroldsen?

– For meg var det veldig fint. Ina er driftig, har bein i nesa og jeg følte at vi sammen fant en riktig vei i The Voice.

– Om hun dukker opp på Fjordfesten i år også, ble dere så nære at dere gir hverandre en klem?

– Jeg gir henne gjerne en klem om vi treffes, smiler Jørgen.