Gå til sidens hovedinnhold

Skal til Sørlandet – slik spilles 2. runde i cupen

SF skal til Sørlandet i andre runde i cupen.

For abonnenter

Søndag slo SF Pors i første runde av cupen.

LES OGSÅ: Målfest og kremmerhus da SF tok seg videre i cupen: - Det er moro å se at de tør!

Det var blant de siste kampene som ble spilt i cupens første runde, dermed var alt klart for å trekke runde to mandag.

Opp av hatten kom 2. divisjonslaget Arendal.

Etter åtte spilte kamper er det Arendal som topper tabellen i 2. divisjon avdeling 2. Til tross for tabelltoppen, trengte Arendal ekstraomganger og straffer for å komme seg videre fra cupens første runde, der de møtte Mandalskameratene fra 3. divisjon.

– Kampprogrammet er veldig tøft for tiden, og derfor ønsket vi å gi noen av dem som har spilt relativt lite til nå i sesongen muligheten til å sette preg på en kamp som dette. Vi ønsker også at de som har spilt aller mest skal få anledning til å få litt overskudd igjen, men dessverre gikk det ikke helt etter planen i Mandal lørdag, sier assistenttrener i Arendal, Bjørge Fedje, til klubbens hjemmeside.

Kampdagene for cupens andre runde er lørdag 31. juli og søndag 1. august.

Etter det SB kjenner til skal SF spille sin kamp søndag.

LES OGSÅ: Moussa rakk knapt å pakke ut av bagen før han debuterte: - Jeg var veldig nervøs

Småtøff motstand

Regjerende cupmester Viking er satt opp mot Djerv 1919 i fotball-NMs 2. runde. Flere eliteserielag møter småtøff motstand.

1. runde i NM ble spilt i helgen, og mandag kom oppsettet for neste runde fra Norges Fotballforbund.

Haugesund, tapende finalist i 2019, røk ut i straffesparkkonkurranse mot Stord i 1. runde, men de øvrige 15 eliteserielagene er klare for mer cupfotball.

Mens Viking spiller borte mot haugesundslaget Djerv fra 3. divisjon, er det flere andre gode lokaloppgjør i vente.

Orkla mot Rosenborg, Hødd mot Molde, Junkeren mot Bodø/Glimt og Fana mot Brann blir blant de imøtesette duellene som spilles 31. juli og 1. august.

Det eneste 4.-divisjonslaget som er videre, Harstad, skal møte Senja fra 2. divisjon. En av overraskelsene fra 1. runde, 3.-divisjonslaget Ullern, skal møte Vålerenga.

Misnøye i Sør

Ikke alle er fornøyde med oppsettet NFF har gjort for den kommende runden. På Sørlandet reageres det fra to leirer på at Start og Fløy ikke møtes. I stedet skal Fløy spille mot Jerv fra Grimstad, mens Start må reise til Stavanger for å møte Vidar.

– Det synes jeg er merkelig av forbundet, sier Starts klubbdirektør Terje Marcussen til Fædrelandsvennen.

– Det er litt av et oppsett. Vi skal ikke si at Jerv ikke er en gøy motstander å møte, men vi hadde håpet på Start. Jeg synes det er trist at Start må til Stavanger, i stedet for å få et lokaloppgjør, kommenterer Vidar Røsstad, sportslig leder i Fløy.

Norges Fotballforbund forklarer at det er en rekke kriterier å ta hensyn til når cuprunden skal settes opp.

– Det har som vanlig vært vektlagt at lagene fra Eliteserien skal spille borte, unngå oppgjør som er like i serien, ha minst mulig reising og dersom mulig unngå repeterende oppgjør fra de siste årene. Så er det ikke til å unngå at alle kriteriene ikke oppfylles i alle kamper, spesielt når det gjelder reising, men vi håper og tror at vi klarer å skape mange fine fotballfester med dette oppsettet, sier leder Nils Fisketjønn i forbundets konkurranseavdeling.

For 3. runde blir det trekning som avgjør hvem som møtes. Det er nytt av året.

Hele kampoppsettet:

Moss – Fredrikstad, Nordstrand – Sarpsborg 08, Skeid – Lillestrøm, Kjelsås – Grorud, Ready – Strømsgodset, Ullern – Vålerenga, Eidsvold Turn – Raufoss, Ull/Kisa – Stabæk, Notodden – Mjøndalen, Kongsvinger – Strømmen, Gjøvik/Lyn – HamKam, Fram – Odd, Arendal – Sandefjord, Fløy – Jerv, Vidar – Start, Sola – Bryne, Åkra – Sandnes Ulf, Djerv 1919 – Viking, Stord – Åsane, Fana – Brann, Fyllingsdalen – Øygarden, Florø – Sogndal, Hødd – Molde, Brattvåg – Aalesund, Orkla – Rosenborg, Nardo – Stjørdals/Blink, Tiller – Kristiansund, Levanger – Ranheim, Junkeren – Bodø/Glimt, Harstad – Senja, Fløya – KFUM Oslo, Alta – Tromsø.

Kommentarer til denne saken