Håper Siv Jensen starter nyåret med å følge egen regjerings politikk

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Vår julegave fra Finansministeren og Skatt Sør er en torpedering av et arbeid vi alle i Vestfold har stått sammen om de siste fem årene: Arbeidet med å skape og få aksept for en felles plan for hvor vi skal bo og hvor vi skal arbeide.

DEL

MeningerFylkesordfører har nå sendt mitt spørsmål til Siv Jensen. Spørsmålet nå er om Finansministeren tillater oss å bytte julegaven ingen i Vestfold vil ha.

I 2014 ble fylkesmannen, kommunene og Vestfold fylkeskommune enige og vedtok en regional plan for bærekraftig arealbruk som gir klare føringer, restriksjoner og muligheter i våre byers og kommuners utvikling.

Skatt Sør har nå klart det kunststykke å torpedere planen. Beslutningen om å flytte et nytt kontor for Sandefjord og Larvik til E18 er stikk motsatt av hva vi ble enige om. Faktisk så er det i strid med kommunalminister Sanners klare føringer om hvor statlige virksomheter skal tilby sine tjenester til befolkningen. Sanner har i svar til Stortinget senest nå i november vært krystall klar på at Skatt Sørs beslutning er i strid med de føringer all statlig virksomhet har fått.

Svarene som er gitt, er svært få og overhodet ikke imøtekommende fra verken Skatt Sør eller så langt fra fagstatsråd Siv Jensen. Dette gjør at vi nå må stille oss et alvorlige spørsmål: Har vi en regjering med én regjeringspolitikk?

Handlingen og svarene fra Skatt Sør og politisk ledelse i Finansdepartementet har satt vår fylkesmann i forlegenhet. Jeg vil være den første til å beklage dette, men jeg må som fylkespolitiker faktisk forholde meg til ikke bare hva staten sier, men hva staten gjør.

I disse dager pågår det et revideringsarbeid av vår felles arealplan fra 2014. Spørsmålet er derfor svært viktig å få besvart.

Håpet nå er at Siv Jensen starter nyåret med å følge egen regjerings politikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags