Nå er det endelige skatteoppgjøret for inntektsåret 2017 klart. Det samlede skatteoppgjøret viser at 191.500 lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende i Vestfold har betalt til sammen 21,1 milliarder kroner i skatt i fjor.

149.000 av dem får igjen penger. Det kommer fram i en pressemelding fra Skatteetaten.

I Sandefjord har 36.889 personer fått skattekroner tilbake. De heldige sandefjordingene som får igjen penger, får i snitt igjen 12.492 kroner hver.

Flere må betale restskatt

Av de 191.500 skattyterne i fylket, måtte 33.600 personer betale restskatt. Til sammen ble dette beløpet på 979 millioner kroner.

Det betyr et gjennomsnitt på 29.100 kroner.

I Sandefjord måtte 8.230 bla opp for å betale restskatt, og gjennomsnittet er 28.096 kroner per person.

Kan fremdeles endres

Etter at den nye skatteforvaltningsloven kom i fjor, er det en selv som fastsetter grunnlaget for skatten din. Det skjer når du oppgir inntekt, formue, gjeld og fradrag i skattemeldingen.

– Oppdager du feil eller ser at noe mangler, skal du endre skattemeldingen selv. Det kan for eksempel være fradragsposter som ikke er fylt ut eller inntektsposter som ble feil ved utfyllingen av skattemeldingen. Skatteetaten vil da beregne skatten din på nytt, og sende deg et nytt skatteoppgjør, sier avdelingsdirektør i Skatteetaten, Steinar Næs.

Med den nye loven skal du ikke lenger sende klager på skatteoppgjøret, hvis noe er feil. Alle som betaler skatt kan selv endre opplysningene i opptil tre år etter leveringsfristen.

Viktig å sjekke skattekortet

Næs oppfordrer alle til å ta en ekstra titt på skattekortet sitt. Endringer i inntekter, utgifter og livsendringer generelt, kan nemlig gjøre at du bør gjøre om på skattekortet.

– Da slipper du store overraskelser med restskatt eller skatt til gode når skattemeldingen kommer på våren, sier Næs.