Runar-løper gjorde sitt hittil beste løp i Norgescupen

Storform: Runargutten Matias Øvrum (17) leverte sitt beste løp i Norgescupsammenheng da han sikret seg en fjerdeplass i sprint i Junior-NM. (Arkivfoto)

Storform: Runargutten Matias Øvrum (17) leverte sitt beste løp i Norgescupsammenheng da han sikret seg en fjerdeplass i sprint i Junior-NM. (Arkivfoto) Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Matias Øvrum (17) fra IL Runar tok fjerdeplass i sprint i Junior-NM lørdag.

DEL

Fra fredag til søndag gikk utøvere i klassene 17 til 20 år Norgescup på Voss. Lørdag ble det avholdt sprint i Junior-NM, der Øvrum viste toppform da han gikk inn til en fjerdeplass i M18-klassen.

– Jeg er kjempefornøyd. Det var 10 centimeter unna pallen. Vi ble dømt på målfoto. Det var litt surt, men noen må bli nummer fire. Det var langt over forventet, forteller Øvrum på telefon søndag.

– Fryktelig spennende løp

Helgens NM-sprint var alt annet enn kjedelig for 17-åringens del, til tross for at målet i forkant var noe beskjedent.

– Jeg hadde som mål å komme meg gjennom prologen. Jeg leverte bra der og klarte meg greit i kvartfinalen. I finalen gikk to løpere hakket raskere enn oss andre, men jeg fikk heng på dem. I den andre bakken havnet jeg som nummer fire på toppen, men med en god luke til nummer én og to, forteller Øvrum, og fortsetter:

– Jeg kjempet om tredjeplassen og fikk den posisjonen jeg ville ha. Jeg hadde god fart og forsøkte å kaste meg inn ved markørene, men han på tredjeplass var for sterk og jeg kom meg ikke forbi.

Selv om det kun skilte noen knappe centimeter fra pallplass, var unggutten tilfreds med helgens prestasjoner.

– Det var et fryktelig spennende løp. Jeg har aldri vært noen sprinter. I fjor kom jeg ikke videre fra kvartfinalen engang.

Runargutten, som er elev ved Norges toppidrettsgymnas på Lillehammer, hadde før sesongen ambisjoner om å ligge jevnt blant de 20 beste løperne. Det målet har han måttet oppjustere etter å ha prestert over all forventning.

– Det er langt over hva jeg håpet på før sesongen. Nå har jeg ligget stabilt rett under de 10 beste hele veien, sier Øvrum, som nå retter fokuset mot NM i Harstad i mars.

Fredag og søndag endte Runargutten henholdsvis på 15.- og 13. plass.

Tilbake på topp: Etter å ha fått totalt treningsforbud før jul grunnet overtrening, viste SVGS-elev Vebjørn Hegdal at han var tilbake i storform under helgens Norgescup på Voss. (Arkivfoto)

Tilbake på topp: Etter å ha fått totalt treningsforbud før jul grunnet overtrening, viste SVGS-elev Vebjørn Hegdal at han var tilbake i storform under helgens Norgescup på Voss. (Arkivfoto) Foto:

Flere lokale imponerte

Øvrum var imidlertid ikke den eneste lokale utøveren som imponerte under helgens Norgescup. SVGS-elev Vebjørn Hegdal slet før jul med overtrening og fikk totalforbud mot å trene, men på Voss så det ut til at Larvik-gutten var tilbake i toppform.

Både fredag og søndag gikk han inn til seier i M19/20-klassen. Lørdag ble han nummer 25 i sprinten.

Stokke IL-løper Fredrik Johnsrud fra Tønsberg sikret tredjeplass fredag, sølv lørdag og gikk helt til topps i M17 i søndagens løp.

Runars Eirik Bergene Aabrekk (M19/20) og Stine Nicolaysen (K18) gikk også godt i Norgescupen. Sistnevnte tok sin beste plassering søndag med en 16. plass i 7,5 kilometer klassisk. Bergene Aabrekk gikk best lørdag og sikret seg en 14. plass på sprinten.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken