Verdenscupsesongen for landslagskjørerne i Telemark er i gang. Mathilde Ihlebrekke var sammen med Norges beste skikjørere på plass i Hintertux i Østerrike, da sprint og parallell sprint sto på programmet.

Sandefjordsjenta avsluttet forrige sesong sterkt. Da sikret hun seg flere gode plasseringer i verdenscupen og befestet sin posisjon i toppen innen telemarkkjøring. At hun nå er i toppen fra starten av og kjemper med de beste er hun gledelig overrasket over.

– Jeg har fått mye mer tid på snø i årets sesongoppkjøring. Det har nok vært med på å bidra til at denne gode starten i årets verdenscup, sier Ihlebrekke.

Andreplass i sprint i sesongstarten er Mathilde Ihlebrekke godt fornøyd med. Både fordi løypa opplevdes av kjørerne som veldig krevende, og fordi hun heller ikke hadde noen god følelse etter å ha gjennomført første omgang. At det ble en andreplass beviser for henne noe som resultatene har vist en lang stund.

– Jeg kjører veldig stabilt, det er sjelden jeg leverer veldig dårlige renn. Selv i renn jeg er misfornøyd med min innsats, så hevder jeg meg godt på resultatlistene. Det er nok min sterkeste side i kjøringen. Jeg gjør det sjelden veldig dårlig, sier hun.

Fjorårets suverene vinner Amelie Reymond gikk av med seieren i årets første verdenscuprenn, men i andre omgang, viste Ihlebrekke at det er mulig å hamle opp med fjorårsvinneren av verdenscupen. Ihlebrekke fikk beste tid og slo Amelie Reymond med over ett sekund. Det holdt likevel ikke til seier da Reymond hadde beste tid i første omgang.

– Jeg kjørte to bra omganger i sprint, men spesielt andre omgang. Da slo jeg Amelie med litt over ett sekund. Jeg ser at det på ingen måte er umulig å klatre helt til topps i løpet av sesongen. Det er sjeldent jeg har bare gode følelser i skirenn og som regel har jeg noe å sette fingeren på, men i dag er jeg veldig fornøyd med begge omgangene, sier Ilebrekke.

Det at hun slo Reymond med ett sekund i andre omgang beviser for Ihlebrekke at det er mulig å hamle opp med henne og selv kunne ende opp på toppen av pallen i renn senere i sesongen.

I parallell sprint endte hun opp på en tredjeplass. Det er også et resultat som hun er godt fornøyd med.

Nå blir det en treningsperiode på telemarkkjørerne før Norgescupen starter i midten av desember. Neste renn i verdenscupen blir i midten av januar i Italia. Etter den gode starten på sesongen er Ihlebrekke veldig klar for fortsettelsen.

– Det er spennende å se hva jeg kan få til denne sesongen, jeg har fått en veldig god start, jeg er litt foran skjema sammenlignet med tidligere sesonger, så det kan bli veldig bra, sier Mathilde.