Gå til sidens hovedinnhold

Skolecupen tar imot etternølere

Artikkelen er over 2 år gammel

Har du ikke meldt skoleklassen din på skolecupen i fotball? Ikke fortvil. Påmeldingsfristen er utsatt noen dager.

Lørdag 2. juni vil det vrimle av unge fotballspillere på Kariåsen. Da er det nemlig klart for den 29. utgaven av skolecupen. Sandar IL står som arrangør, og klubben har invitert alle barneskoleelever (1. til 7. trinn) i kommunen til å delta. Så langt har 50 lag meldt seg på, men det er mange plasser igjen. Den opprinnelige påmeldingsfristen 22. mai er derfor utsatt til 27. mai.

Vi har i hvert fall kapasitet til det dobbelte, altså 100 lag. Jeg tror ikke det vil komme voldsomt flere påmeldinger de neste dagene, men jeg håper det blir 10–20 flere lag, sier Bjørn Vidar Fure, som er turneringsleder.

Ingen Haukerød-lag

Fure opplyser at de fleste skolene i kommunen er påmeldt med klasser så langt. Men det kommer ikke noen lag fra Haukerød skole i år. Haukerøddagen arrangeres nemlig samme dag, og alle elevene er opptatte på skolen denne dagen.

– Dette er jo en stor skole, og det kan jo være en av årsakene til at vi ikke har så mange påmeldte lag hittil. Ellers kan det jo være at cupen kolliderer med andre arrangementer, sier turneringslederen.

Skolecupen i fotball:

■ Arrangeres lørdag 2. juni.

■ En tradisjonsrik fotballturnering som arrangeres for 29. gang.

■ Sandar IL er arrangør, og kampene spilles i Vesterøya Idrettspark.

■ Cupen er for gutter og jenter i Sandefjord, Stokke og Andebu, fra 1. til 7. trinn.

■ Det spilles 5'er fotball, med keeper og fire utespillere.

■ Alle lag får spille minst tre kamper hver.

■ Det vanker premier til alle.

 

Heller ikke Andebu eller Stokke er å se på påmeldingslisten ennå. Det er derimot Vesterøy skole, som har ni lag påmeldt, og er den skolen som har meldt på flest lag foreløpig.

For alle

Ifølge turneringslederen er skolecupen en turnering som passer for alle – uansett om man spiller fotball til daglig eller ikke.

LES OGSÅ: Rene sambafotballen på kunstgresset

– Her er det ingen ferdighetskrav for å bli med. Cupen er for alle, og mange får sitt første møte med fotballen på denne måten. Dette er også en arena for rekruttering for de lokale lagene i Sandefjord, sier Fure, og legger til avslutningsvis:

– Vi registrerer ikke resultatene i cupen. Her er alle vinnere. Og alle får premier!

LES OGSÅ: 167 kamper på rappen

Kommentarer til denne saken