Gå til sidens hovedinnhold

Streiken er uforståelig

Artikkelen er over 4 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi er en gruppe foreldre som har prøvd å følge opp saken siden streiken startet torsdag 23. mars. Vi finner denne prosessen belastende, ikke bare for de involverte parter, lærerne og skolen, men dessuten for elevene, våre barn. Vi foreldre føler oss hjelpeløse og frustrerte, og vi ønsker å reagere på innspillet fra Mr Decelles i Sandefjord Blad lørdag.

Først er det et usaklig argument å knytte sammen bekymringer om tariffavtale til kvaliteten på undervisningen til barna våre.

Som foreldre forventer vi at lærere, som gode pedagoger, klarer å skille mellom undervisning til våre barn og den enkeltes personlige agenda eller kampsaker.

Dessuten faller argumentet han nevner om at lærere ikke får tariffavtale på sin egen urimelighet når skolen faktisk har sagt flere ganger at de er positive til tariffavtale.

Som foreldre blir vi sinte og provoserte og lurer på om det er flere enn oss foreldre som er dårlig informert om situasjonen.

Hvorfor skriver Mr Decelles at lærere som er i streik under Utdanningsforbundet, har dårlige lønns- og arbeidsvilkår på Skagerak når vi har fått bekreftet per e-mail følgende direkte fra Anne Yun Rygh, Ansvarlig Medlemsgruppe for Videregående skole i Utdanningsforbundet Vestfold:

«De lønns- og arbeidsvilkår som Utdanningsforbundet ønsker å tariffeste for lærerne, har ledelsen ved skolen selv vært med å forhandle frem sammen med sin arbeidsgiverforening Abelia.

Det er ingen uenighet med skolen om de konkrete lønns- og arbeidsvilkårene. Utfordringen oppstår fordi skolen ønsker at det er deres arbeidsgiverorganisasjon Abelia som skal inngå tariffavtale med Utdanningsforbundet. Denne situasjonen kan bare løses dersom skolen inngår en direkte tariffavtale med Utdanningsforbundet som inneholder de lønns- og arbeidsvilkår som skolen jo i utgangspunktet ønsker skal gjelde for sine lærere.»

Som foreldre forstår vi ikke at Utdanningsforbundet velger å ta lærere ut i streik og ofre vårs barn undervisning på grunn av hvem som skal signere på tariffavtalen.

Vi forstår at Skagerak International School har et ønske om å forhandle frem en tariffavtale via sin organisasjon Abelia, og ikke inngå noen direkte avtale mellom skolen og Utdanningsforbundet.

Det burde Utdanningsforbundet, som selv er en organisasjon for medlemmer som ønsker å stå sterkere samlet enn alene, være den første til å forstå og akseptere. Det handler om en fundamental rett. Vi støtter helt og fullt opp om skolen i denne saken, og mener at både skolen, lærerne, foreldrene - og ikke minst elevene - uforskyldt har kommet i denne situasjonen. Utdanningsforbundet burde bruke sin energi på å forhandle med Abelia, og ikke prøve å presse frem avtaler med den enkelte skole, for så å straffe den hvis den forståelig nok ikke vil dette. Dette oppfattes som utpressing og en utilbørlig maktdemonstrasjon. Utdanningsforbundet må respektere retten til å være organisert, en rett de selv holder så høyt.

Til slutt er vi svært bekymret og skuffet over uttalelsen fra Mr Decelles når han sier: «Nå som vi har kommet så langt, kan jeg forsikre deg om at vår beslutning er urokkelig.».

Vi foreldre kjenner oss ikke igjen i en slik holdning fra Skagerak. Det å bruke en personlig agenda og ord som urokkelig, strider mot verdiene som Skagerak International School bygger på, blant annet at man skal være «communicator, open-minded, balanced and caring», og som er én av de mange grunnene til at vi foreldre velger SIS som skole for våre barn.

ANDRE MENINGER OM STREIKEN:

Derfor støtter Abelia Skagerak

Hvorfor skal ikke Skagerak-lærerne ha samme trygghet i jobben som alle andre?!  

Vi vil ha våre lærere tilbake!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.