Gå til sidens hovedinnhold

Slik kan bobilplassen bli bedre

Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg bor i Sandefjord og har en bobil som jeg bruker mye i Norge, Norden og Europa forøvrig.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De senere år har mange byer og steder i Norge fått øynene opp for at bobilister også er turister som tilfører lokalsamfunnet verdier. Sverige har mange fine plasser for bobiler men fler og fler steder i Norge følger opp og lager flotte bobilplasser. Så hvorfor kan ikke turistbyen Sandefjord tenke stort og opparbeide en bobilplass bedre enn hva vi har i dag.

Selv bruker jeg bobilplassen ved bensinstasjonen nedenfor Park kun til å tømme septik- og gråvannstank så jeg snakker ikke for min syke mor, men jeg kan ikke la være å observere mange ting som burde vært løst bedre. Jeg har lest kommentarer i norske bobilblad og på nettet om bobilplassen i Sandefjord og jeg har snakket med flere av de som bruker plassen for å høre hva de mener. La meg liste opp:

Tømmestasjon for gråvann og septik ligger tett opp til ihvertfall to av bobilplassene og er ikke en trivelig nabo. Risten over tømmegraven for gråvann har manglet i flere år. Det medfører at det er fare for å dumpe ned i et hull med ett av bakhjulene. Det gjør at bilene ofte ikke kommer rett over tømmehullet og i mange tilfeller havner gråvannet ut på asfalten og ikke ned i sluket. Dette er ikke bra.

Søppelcontainer er plassert tett opptil flere av bobilplassene.

Påfylling av ferskvann bør merkes bedre.

Plassen reklamerer med tilgang til Internett men det er nærmest ikke eksisterende.

Det er ikke tilgang til toalett for ikke å snakke om vask og dusj.

Mange har forsøkt å komme i kontakt med ansvarlige på det telefonnummeret som er oppgitt for å klage på forholdene men der er det sjelden noen som svarer.

Det er skiltet for bobilparkering også langs Sandefjordsveien. Det hadde vært hyggeligere for gjestene om dette var på motsatt side mot lekeparkene hvor trafikkstøy er mindre dominerende for de som overnatter i bobilene.

Bobilplassen ligger fint til ved havna, det er grøntområder og lekeområder like ved, gangavstand til sentrum og fergene. Slik sett er det kvaliteter her som gjør at det burde være mulig å utvikle dette tilbudet og gi det en kvalitet og en kapasitet vi kan stå for. Hvis det er noen ansvarlige i Sandefjord kommune som trenger informasjon om andre fine bobilplasser kan de begynne med å anskaffe seg de to utgavene av Bobilguiden som dekker hele Norge.

ANDRE MENINGER:

Det Emilie gjør her, krever mot og må tas alvorlig

Det Theimann er redd for

Om vi skal redde verden fra bilen og inaktivitet, må vi gi folk gode grunner til å endre vaner

Kommentarer til denne saken