I slutten av juli gikk kvinnen på tur ved havna ved Strandpromenaden. Hun gikk på en gressplen mellom fortauet og brygga da hun tråkket i et ca. 10 centimeter dypt hull. I brevet til kommunen forklarer kvinnen at hun etter uhellet ikke kunne gå på foten og måtte ringe etter taxi. Hun beskriver hullet som 10 x 20 centimeter, og at det var umulig å se fordi det var grodd gress rundt det.

Kvinnen skriver videre at røntgen senere samme dag viste at hun hadde forstuet ankelen.

LES OGSÅ: Har du kjent at det kribler og klør? Nå svermer de i milliontall

– Kommunens ansvar

I brevet til kommunen krever kvinnen at kommunen dekker utgiftene til taxi, lege, sykehus og røntgen hun hadde i forbindelse med uhellet.

«Flere jeg har snakket med mener at dette må være kommunens ansvar, noe jeg må si meg enig i. Heldigvis skjedde det ikke noe mer alvorlig enn forstuingen i mitt tilfelle. Hvis noen andre er så uheldige å snuble pga. dette hullet eller i lignende hull, kan det gå verre. Derfor mener jeg at Sandefjord kommune bør dekke de utgiftene jeg har hatt i forbindelse med uhellet», skriver hun i brevet.

Kvinnen mener også at kommunen må sjekke gressplener for hull jevnlig, «da man ikke antar at en tilsynelatende jevn gressplen har slike hindre».

LES OGSÅ: Zelda (1) satt fast 12 meter over bakken i tre dager - så kom Torjus til unnsetning: – Helt fantastisk

Avslag

Teknisk sjef i Sandefjord kommune, Arne Johnsen, avviser kvinnens krav i sitt svarbrev.

«Sandefjord kommune vil utbedre det aktuelle «hullet». Sandefjord kommune kan ikke se at vi er ansvarlig for din skade. Sandefjord kommune sitt syn er at kommunen må ha opptrådt uaktsomt, hvis vi skal være erstatningspliktige i saker som dette. Vi kan ikke se at vi har opptrådt uaktsomt i denne saken».

Johnsen skriver videre at det ikke er rimelig å forvente at alle kommunens parker skal ha et jevnt dekke.

LES OGSÅ: Silja ble møtt av dette synet da hun skulle på sopptur: – Jeg ble ordentlig skuffa