Ferielesing gir barna bedre skoleresultater

VIL LESE: Tvillingene Ulrik (6) og Nathanael Kristengård (6) gleder seg til å lære og lese. Neste år er de gamle nok til å delta i Sommerles-konkurransen.

VIL LESE: Tvillingene Ulrik (6) og Nathanael Kristengård (6) gleder seg til å lære og lese. Neste år er de gamle nok til å delta i Sommerles-konkurransen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Sommerles sparkes i gang 1. juni og biblioteket håper mange melder seg på.

DEL

Konkurransen arrangeres for første- til syvendeklassinger og varer fra 1. juni til 31. august. Målet er å få flest mulig barn til å opprettholde, samt forbedre leseferdighetene sine i løpet av sommeren. I fjor var 59 kommuner påmeldt og i år har det økt til 200 kommuner.

– Vi får hyggelige tilbakemeldinger fra enkelte skoler om at barn som har deltatt, faktisk har blitt bedre til å lese etter ferien, sier prosjektleder Pernilla Slotte Hjermann.

LES OGSÅ: Rolf Kåre Håland skrev hele romanen for hånd

Biblioteket i Sandefjord ønsker tirsdag barn velkommen til informasjon om konkurransen. Kampanjen er nettbasert og barna lager egne brukere, der de registrer bøkene de har lest og mottar poeng og digitale pokaler. Senere får de også fysiske premier når de rykker opp i nivåer.

– Ved å gjøre lesing litt ekstra morsomt håper vi at mange vil holde leseferdighetene ved like gjennom sommeren, sier Hjermann.

Artikkeltags