Her var det varmest i hele landet i dag

Det var lite å klage på i helgen, da Vestfoldbyene ble tildelt en smakebit av syd-Europeisk sommerstemning. Tønsberg og Nøtterøy ble varmest i hele landet på søndag.

Det var lite å klage på i helgen, da Vestfoldbyene ble tildelt en smakebit av syd-Europeisk sommerstemning. Tønsberg og Nøtterøy ble varmest i hele landet på søndag. Foto:

Nå er sommeren nesten kommet for å bli.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

(Tønsbergs Blad) Det var sommer, det var sol, det var alt som Postgirobygget synger om, i Vestfold denne helgen. Det strålende været førte til at Vestfold tok seieren på landsbasis, med Norges høyeste temperatur målt til 27 grader i Tønsberg og på Nøtterøy, søndag.

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Terje Alsvik Walløe, forteller at disse temperaturen absolutt ikke er hverdagskost i Vestfold.

– Det er ikke ofte at Vestfold-byene er varmest i landet. Vanligvis er det innlandsbyene som Drammen og Kongsberg som er varmest, men i Vestfold i dag har det virkelig vært helt fantastisk vær, sier han.

Sør-Europeisk sommer

Tønsberg og Nøtterøy ble varmest med 27 grader, og ikke langt etter kom Horten med 25,6 grader. Kjøligst i dag var Færder, med 19,4 grader.

Været som har sust innover Vestfold-byene denne helgen kommer rett fra sørligere strøk – så denne helgen har vi fått smake på sør-Europeisk sommer.

LES OGSÅ: Viste fram luksusbiler i sola på Brygga

Ustabilt mot Sankthans

På spørsmål om sommeren virkelig er kommet for å bli svarer meteorologen at vi må forvente litt kjøligere dager fremover.

– Det blir mye sol, men ikke mer enn 20 grader i de kommende dagene, sier Alsvik Walløe.

Mandag og tirsdag blir det delvis sol og oppholdsvær. Innen Sankthansfeiringen fredag ser det ut til at været blir noe mer ustabilt.

– Det kan dessverre bli litt regn på Sankthans, sier Alsvik Walløe.

Artikkeltags