Gå til sidens hovedinnhold

Sommerferie er best på norsk

Artikkelen er over 1 år gammel

6 av 10 nordmenn har norgesferie i sommer.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For første gang er det flere som foretrekker Norge fremfor utlandet – hvis de kunne velge helt fritt. Det viser en undersøkelse som Kantar TNS har gjennomført på oppdrag for NHO Reiseliv blant 1132 nordmenn over 18 år. 6 av 10 nordmenn ferierer i eget land denne sommeren.

Det er en liten oppgang fra i fjor (54 prosent), og i år er det for første gang flere (45 %) som ville valgt norgesferie fremfor utlandet. Norge som reisemål er blitt trendy blant annet fordi reiselivsbedriftene har blitt gode til å lage produkter og opplevelser som aktive nordmenn tiltrekkes av.

Gode eksempler på dette er arrangementene i Kurbadhagen og Badeparken, pop-up utstillinger og gallerier, idrettsarrangementer og naturopplevelser som er tilgjengelige takket være gode samferdselstilbud og samarbeid mellom reiselivsaktørene. Miljøhensyn fører også til at folk velger mer kortreiste ferier.
 

Urbane aktiviteter er blitt populært

Som tidligere år er det mange nordmenn som skal tilbringe sommerferien på hytta (47 %), være med venner og familie (45 %), og nyte friluftslivet (39 %), men nytt i år er det store antallet som planlegger såkalte «urbane aktiviteter» i sommer:

• Byvandring har økt fra 35 % (2017) til 43 % (2019)
• Sightseeing har økt fra 20 % (2017) til 36 % (2019)
• Restaurantbesøk har økt fra 56 % (2017) til 65 % (2019)

Færre vil på charterferie

'Kun 9 prosent av nordmenn svarer at de ville valgt charterferie hvis de kunne velge. Undersøkelsen viser at denne ferieformen har hatt en nedgang de siste 3 årene. For første gang er det under 50 % som sier de skal på bade/solferie i utlandet i sommer. Det er en signifikant nedgang de siste par årene fra 57 % som skulle på bade/solferie i 2017 til 45 % i 2019.

En stadig mer urban befolkning tiltrekkes av en mer aktiv ferie med alt fra naturopplevelser til byvandring inkludert god mat eller andre opplevelser hos gode reiselivsbedrifter. Folk vil mer enn å bare ligge på en strand å sole seg, og Sandefjord og Vestfold tilbyr kvalitetsopplevelser som gjenspeiler moderne ønsker. Fine bilder til sosiale medier får de også! Ikke rart turistene kommer!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.