Sjekk soppen du plukker

KANTARELLER: Skogens gull er det mange som kaller kantarellen. Lykken er fullkommen når man går i skogen og det åpenbarer seg et helt felt med den gule soppen.

KANTARELLER: Skogens gull er det mange som kaller kantarellen. Lykken er fullkommen når man går i skogen og det åpenbarer seg et helt felt med den gule soppen. Foto:

I en artikkel om årets sopphøst i forrige uke ble det en sammenblanding av falsk kantarell, traktkantarell og giftslørsopp Vi presiserer at traktkantarellen er en utmerket og populær matsopp.

DEL

Skal man plukke traktkantarell, må man være forsiktig og ikke forveksle den med den supergiftige giftslørsoppen. Det har vært tilfeller de seneste årene der folk har blitt dårlige av å spise den.

Risikoen er at du kan få alvorlig lever- og nyresvikt, noe som kan føre til transplantasjon av lever eller nyrer. Du risikerer også å få livsvarige komplikasjoner, og i verste fall kan du dø av giften du får i deg.

Er du usikker på hva du har i kurven etter soppturen kan du komme innom Sandefjord soppforening Kantarellens soppkontroll i Bakgården ved Kongens gate på søndag.

Les også: Det er fortsatt håp om en bra sopphøst

Leder i soppforeningen, Terje Fossengen forteller at det har kommet 110 millimeter nedbør i Sandefjord den siste uka og det lover godt for resten av soppsesongen.

– Det vil nok ikke bli det helt store soppåret i år, men innover i landet er det bra med sopp og uten frost kan det plukkes sopp til langt ut i oktober, sier han.      

Det skal være soppkontroll i Bakgården hver søndag fra klokken 16.00 til 17.00 ut september.

Artikkeltags