Ferske menn på hesteryggen

Stolt ekvipasje: Henning Skoli og hesten Wigor med ridelærer Ina Bakken

Stolt ekvipasje: Henning Skoli og hesten Wigor med ridelærer Ina Bakken Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det som opprinnelig startet som en fleip, endte med en ridegruppe med kun menn som kaller seg Herreavdelingen. Ridegruppen viser at det aldri er forsent å gjøre det man vil.

DEL

Januar i år ble Herreavdelingen opprettet på Sørbyøya Hestesenter som eies av Nancy Gustavsen. Herreavdelingen er hestesenterets nye storsatning for menn som har lyst til å prøve seg på hesteryggen.

Nestleder i Larvik og Sandefjord Rytterklubb Henning Skoli, er med i den nye ridegruppen og er veldig fornøyd med tilbudet.

- Jeg har vært ponnipappa i mange år og alltid interessert meg for hest. Men det er likevel ikke før i det siste jeg har hatt lyst til å ri selv, sier Skoli.

- Datteren min syntes det var litt rart i begynnesen, men nå syntes hun at det er festlig, fortsetter han.

I tillegg til å være nestleder for første gang i år, er han også stevneleder. Neste stevne holdes i Bugården 21. og 22. mai. Banen er en av Norges fire  eneste gressbaner til stevner. Under dette stevnet kommer det også en rekrutt klasse med 20 cm hinder for de som har lyst til å prøve seg innen konkurranser.

Henning Skoli trives på hesteryggen og er veldig fortrolig med Wigor, som er hans favoritthest.

Henning Skoli trives på hesteryggen og er veldig fortrolig med Wigor, som er hans favoritthest. Foto:

- Jeg har ikke planlagt å melde seg på stevnet som det er nå, men jeg innrømmer at det hadde vært moro å bli med. Jeg har jo lekt meg en del med tanken, ler Skoli.

Startet som en fleip

- Vi har alltid fleipet om at det hadde vært gøy å opprette en ridegruppe for menn som er ferske på hesteryggen, og nå har vi plutselig fått det til, ler Ina Bakke.

Ina Bakke jobber som rideskolelærer ved rideskolen Sørbyøya Hestesenter, som hun også er fagansvarlig for. Ellers reiser hun rundt  og underviser i Vestfold. Hun driver firmaet Basic Dressage, og dressur er hennes store lidenskap.

- Til nå har Herreavdeligen med Henning Skoli hatt en god progresjon og en bratt læringskurve, det er gøy å se, sier Bakke.

Ridning for alle

Sørbyøya Hestesenter driver rideskole for ryttere helt ned i 3 års alderen. Med et nytt ridehus, hestebutikk og Herreavdelingen som er i gang, vokser hestesenteret.

Herreavdelingen rir torsdager fra åtte til ni og ønsker flere menn velkommen i ridegruppen.

- Det er god trening og mennene syntes også det er veldig trygt og gøy, sier Bakke.

Ved interesse eller spørsmål kan det sendes mail til info@s-hestesenter.no

Artikkeltags