Disse trenger din hjelp til å finne årets prisvinnere

VIL HA FORSLAG: F.v. Kjetil Olsen (komitemedlem), Siri Fristad Mathisen (sekretær) og Bjarne Sommerstad (leder) håper på mange kandidater.

VIL HA FORSLAG: F.v. Kjetil Olsen (komitemedlem), Siri Fristad Mathisen (sekretær) og Bjarne Sommerstad (leder) håper på mange kandidater. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SPEIL-komiteen sitter på et knippe priser de gjerne vil dele ut til talentfulle sandefjordinger. Nå venter de på at nominasjonene skal renne inn.

DEL

Hvert år deler Sandefjord kommune ut ærespris, kulturpris, idrettspris og barne- og ungdomspris. Prisvinnerne skal ha utmerket seg på sitt felt i året som har vært, og de må være fra Sandefjord.

I år er første gangen Andebu og Stokke også får være med på prisfesten, og det kan bety enda flere kandidater å velge mellom.

Det håper i alle fall juryen, som blant annet består av leder Bjarne Sommerstad og Kjetil Olsen.

– Folk i gamle Andebu og Stokke må ikke glemme å nominere kandidater. Dette er for hele storkommunen, sier Olsen.

Går under radaren

Fram til 15.november kan hvem som helst nominere noen de mener er verdt en pris. Deretter er det juryen som plukker ut tre nominerte til hver pris, som skal kjempe om å nå helt til topps.

LES OGSÅ: Hvem setter de pris på i år?

Allerede har de fått inn flere forslag, men vil gjerne ha så mange som mulig. I frykt for å gå glipp av verdige kandidater håper de Sandefjords befolkning engasjerer seg.

– Det er noen som går under radaren. Vi har ikke oversikt over alt som skjer i kommunen, det er ikke mulig, sier komiteleder Sommerstad.

Han mener dette er et av problemene med å skulle dele ut slike priser. Ikke alle er like opptatte av å få oppmerksomhet rundt seg selv og det de gjør.

– Det er jo gjerne litt typisk for frivillig arbeid at de som gjør det, setter omgivelsene foran seg selv. Det er ikke alle av dem som slår seg på brystet, sier Sommerstad.

– Wow-faktor

I tillegg til de tre prisene som kommunen deler ut, kommer Frivilligsentralen for å krone vinneren av årets frivillighetspris.

Det er ikke bare prisutdeling som står på programmet når SPEIL inviterer til festforestilling. Det blir underholdning gjennom hele kvelden, og både Olsen og Sommerstad beskriver arrangementet som noe man rett og slett må få med seg.

– Det er mye wow-faktor rundt denne kvelden, og litt Spellemann-følelse over det hele, forteller Olsen.

Og slik skal det være når det beste fra kultur- og idrettsverdenen i Sandefjord skal gjøres stas på. At det kan være vanskelig å velge hvem som skal belønnes med pris, er det ingen tvil om.

– Det er veldig vanskelig å kåre vinnere. Om vi kunne, ville vi hatt flere priser, sier Olsen.

Heder og ære

Vinnerne får blant annet 10.000 kroner i premie. Å bli hedret foran et fullsatt Hjertnes er heller ikke til å kimse av.

– Disse prisene er som en vitaminpille til vinnerne, og en inspirasjon til å fortsette det de driver med. Det er fantastisk å se hvor mye dette betyr for dem, sier Sommerstad.

Du kan nominere kandidater her, eller ved å sende e-post til kommunen. Olsen har noen tips på lur dersom du vet om noen som hadde fortjent å vinne.

– Det bør ikke være høy terskel for å nominere, men legg ved en god begrunnelse, og gi oss en historie. Det gjør det lettere for oss.

I fjor var det Randi Husa som fikk kommunens ærespris, mens Mathilde Olsen Ilebrekke fikk idrettsprisen.

Framnes Musikkorps ble hedret med barne-og ungdomsprisen, og kulturprisen gikk til Sigurd Ohrem.

Artikkeltags