Gå til sidens hovedinnhold

Spennende krim til høstmørke kvelder

Det er Heidi Andrea Kristoffersen ved Sandefjordbibliotekene som anbefaler bøker.

Kongeriket av Jo Nesbø, Aschehoug, 2020

Roy driver bensinstasjonen i hjembygda si. Han lever et rolig liv som veksler mellom livet på bensinstasjonen og i barndomshjemmet, Opigård. En dag kommer lillebroren Carl tilbake. Han har i mange år bodd i utlandet, der han har tatt utdannelse og jobbet. Carl kommer ikke alene, han har med seg sin vakre kone samt enorme planer for Opigård, farens kongerike, et høyfjellshotell. Carl ønsker å involvere hele bygda, alle kan bidra med det de har. Noen av sambygdingene ser dette som en mulighet for å tjene gode penger, mens noen mener det bare er et luftslott. Lensmannen begynner å grave i Roy og Carls fortid. Han stiller spørsmål om dødsulykken til foreldrene, og forsvinningen av den tidligere lensmannen. Er båndet mellom brødrene sterkt nok, eller vil skammen og hemmelighetene komme fram …

Kongen av Tom Egeland, Capitana, 2020

Kona til finansmannen Christian Collett Archer blir kidnappet. Hun kommer til noe hun tror er et møte med fotografer og journalister. Der dukker det opp en maskert mann, og et skudd går av. Nesten samtidig blir datteren kidnappet fra hjemmet. Collett Archer kobler inn sikkerhetssjefen sin, den tidligere politimannen Richard Skøyen, med klar beskjed om at politiet ikke skal kobles inn. Kan kidnappingene ha med store lån til feil mennesker å gjøre, eller er det noe personlig som ligger bak. Det blir en heseblesende kamp mot tiden, det letes i Oslos underverden og i suspekte finanskonsortier, med forgreninger inn i den italienske mafiaen.

Den stumme jenta av Hjorth og Rosenfeldt, oversatt av Håvard Syvertsen, Aschehoug, 2019

I påsken blir en familie på fire funnet skutt og drept i hjemmet sitt. Det er et grusomt åsted, og politiet oppdager, etter et par dager, at det må ha vært et vitne i huset. Et barn. Det blir satt i gang et søk etter barnet, 12 år gamle Nicole. Politiet vet at jenta har rømt inn i skogen, men det vet også morderen. Psykologen Sebastian Bergman finner den svært traumatiserte jenta. Hun kan ikke lenger snakke, men klarer å tegne ned det hun har opplevd. Morderen gjør flere forsøk på å nå Nicole. Dette er den fjerde boken om psykolog og sexavhengige Sebastian Bergman.

LES FLERE BOKANBEFALINGER HER.

Kommentarer til denne saken