Alle må spise, Lena Lindahl, Ill: Jens A. Larsen Aas, Cappelen Damm, 2022

Alle må spise er en spennende faktabok alt om hvordan dyr spiser. Noen spiser mye, noen spiser lite, noen spiser med munnen og noen med rompa, men alle må faktisk spise. Her er det enkle tekster og fine illustrasjoner som gir barna et fint utgangspunkt for morsomme fakta om naturen rundt oss. Lettlest faktabok for de ferskeste leserne.

Forkledningens mestere, Marc Martin, Stéphanie de Miranda, Solum Bokvennen, 2022

I denne boka kan du lære om tolv dyr fra hele verden som er mestere i å gjemme seg. Her møter du alt fra kameleoner som kan skifte farge for å bli helt usynlige til Orkidekneleren som gjør seg selv ekstra synlige sånn at insekter skal tro at den er en blomst og lande på den. Boka har mange spennende oppslag hvor barna kan prøve å finne dyrene som har gjemt seg, og gode faktasider om hvert dyr. Passer fra 7 år og for alle som liker å lære.

20 greier du bør vite om miljøvern Ole Mathismoen og Jenny Jordahl, Ena forlag, 2022

I denne fakta-tegneserien er det samlet 20 spennende, skumle, morsomme og interessante fakta, eller greier, om miljøvern. Boka er bygd opp som en samtale mellom journalist Ole og illustratør Jenny hvor det er spørsmål og svar om hverandre. Her kan man lære nye og gamle begreper, forstå hva klimaendringer egentlig er, og lære mye om naturen. Dette er den tredje boka Ole og Jenny har skrevet om temaet. Passer fra 9 år.

Flere gode tips - se her.