Sandefjord fotball er sikret en ny sesong i Eliteserien, men det gjenstår fortsatt én kamp av årets sesong. Så selv om det ikke lenger kjempes for å trygge plassen er det likevel en del som står på spill for Guttane.

For å være helt konkret spiller sandefjordingene om 496.000 kroner når de møter Lillestrøm søndag klokka 17.

Dette er forskjellen på å havne på 8.–10. plass, eller på 11.–13. plass.

LES OGSÅ:

Jo høyere, desto bedre

Etter hver sesong fordeles inntektene til Norsk Toppfotball mellom klubbene i OBOS-ligaen og Eliteserien. Og blant disse midlene er det resultatpotten som tar utgangspunkt i sluttplassering.

I år er resultatpotten på rundt 198 millioner kroner. Sandefjords Blad har vært i kontakt med Norsk Toppfotball og fått den estimerte resultatpotten for Eliteserien i år. Den viser at SF mottar 496.000 kroner mer dersom de ender på 9.- eller 10. plass.

– Dette er ikke premiepenger, men en omfordeling av klubbenes egne inntekter basert på hvor de havner på tabellen, sier økonomisjef Ine Hope Karlsen i Norsk Toppfotball.

LES OGSÅ: Nøkkelspillerne tause om egen framtid

Prosentvis andel

Vinneren av Eliteserien får hele 20 prosent av resultatpotten, som i år blir rundt 26 millioner kroner.

De som havner på 8.–10. plass får fire prosent, som utgjør 10.172.000 kroner. Og i skrivende stund ligger Guttane på 9. plass. Men fordi det er så tett bak dem på tabellen, står SF i fare for å havne på 13. plass dersom resultatene ikke går deres vei.

Om dette skjer, og SF havner lavere enn 10. plass, vil de i stedet motta 3,5 prosent av resultatpotten, altså 9.676.000 kroner.

For en klubb som Sandefjord fotball er denne halve millionen ekstra mye verdt.

Andre potter

Resultatpotten er én av tre potter klubbene mottar penger fra. De to andre er den kommersielle potten og Utviklingsmidler.

Sistnevnte baserer seg på resultater fra Akademiklassifiseringen, og handler om hvor godt utviklingsarbeid klubbene gjør.

– Klubbene mottar en del mer penger gjennom disse to pottene. Når det kommer til utviklingsmidler baserer dette seg på stjerner i akademiklassifiseringen, så da kan klubber lenger ned på tabellen motta mer enn topplagene, sier Hope Karlsen.

Sandefjords Blad har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder Espen Bugge Pettersen, uten å lykkes.