Fotballfesten gjenoppstår

HAR OVERTATT: Adrian Johansen (fra venstre), Preben Liverød og Eirik Offenberg skal sammen med Filip Solbakken (ikke på bildet) sørge for nye år med fotballmoro på Hjertnesstranda. Sommerfjord Beachfotball er tilbake.

HAR OVERTATT: Adrian Johansen (fra venstre), Preben Liverød og Eirik Offenberg skal sammen med Filip Solbakken (ikke på bildet) sørge for nye år med fotballmoro på Hjertnesstranda. Sommerfjord Beachfotball er tilbake. Foto:

Det er bare å samle troppene og starte forberedelsene. Sommerfjord Beachfotball er likevel ikke død.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

30. juni 2017 braker det løs med fotballfest på Hjertnesstranda. Populære Sommerfjord Beachfotball er tilbake, noe som virket utenkelig for bare ett år siden.

Da fortalte gutta bak den populære turneringen at cupen var historie.

LES OGSÅ: Aldri mer Sommerfjord Beachfotball

– HELT KONGE: Steffen Dusik Sjaavik (fra venstre), Håkon Osland Sandvik og Sindre Svadberg er svært glade for at en ny gjeng er klare for å overta Sommerfjord Beachfotball og gir med glede pokalen videre.

– HELT KONGE: Steffen Dusik Sjaavik (fra venstre), Håkon Osland Sandvik og Sindre Svadberg er svært glade for at en ny gjeng er klare for å overta Sommerfjord Beachfotball og gir med glede pokalen videre. Foto:

Hvert år fra 2009 til 2014 hadde kameratgjengen med Steffen Sjaavik, Sindre Svadberg, Håkon Sandvik og Espen Sjaavik i spissen, vært arrangører av det som for mange var sommerens store høydepunkt. Men for samtlige føltes tiden moden for å gi ballen videre, og i 2015 fikk eventbyrået Fast Forward prøve seg.

Det skulle bli en nedtur, og Sjaavik og gjengen trakk cupen tilbake. I januar 2016 satte de punktum «for godt», og dermed ble det ingen beachfotballturnering på sandbanene ved Hesteskoen sist sommer.

NYE KAMPER: Det blir full fart på sandbanene til sommeren. Turneringen ble savnet av mange da den ikke sto på programmet i 2016.

NYE KAMPER: Det blir full fart på sandbanene til sommeren. Turneringen ble savnet av mange da den ikke sto på programmet i 2016. Foto:

LES OGSÅ: Begynnelsen på slutten?

Yngre krefter overtar

Nå er imidlertid en ny kameratgjeng klare for å overta. De er alle fotballspillere fra 1996-årgangen, gutter med god kjennskap til turneringen.

– Det var noe som manglet sist sommer, sier Preben Liverød (20), én av fire gutter i den nye arrangørstaben.

Da kameraten Filip Solbakken foreslo at de skulle dra i gang cupen, var verken han, Adrian Johansen eller gutten som nettopp har takket for seg i SF, Eirik Offenberg, vanskelige å be.

De kontaktet «de gamle» arrangørene og fikk kjapt klarsignal til å sette i gang.

SHOW: Samba Ladies bidro til stemning under turneringen i 2014.

SHOW: Samba Ladies bidro til stemning under turneringen i 2014. Foto:

– Dette er helt konge. Det er unge gutter fra Sandefjord som vet hva cupen dreier seg om. Det var dette vi ønsket i utgangspunktet, sier Sindre Svadberg (27).

Viderefører opplegget

Den nye staben vil følge i forgjengernes fotspor. Det kan bli noen små endringer, men i utgangspunktet blir Sommerfjord Beachfotball slik alle kjenner den.

– Vi skal videreføre det de startet, og får hjelp av Sindre Svadberg og Steffen Sjaavik til å komme i gang, sier Eirik Offenberg.

Dermed ligger alt til rette for nok et suksessarrangement i sanda.

– Banen er allerede leid, så helgen er spikret. Nå jobber vi med å skaffe noen sponsorer, fortsetter Offenberg.

På grunn av arbeid med skateområdet, er det mulig beach-arrangørene må klare seg med bare to baner til sommerens arrangement. Det mener de skal gå helt fint. Men de må sette tak på 36 lag.

«Gamlegutta» stiller

MYE GLEDE: I 2014 ledet Sindre Svadberg og hans kamerater Sommerfjord Beachfotball for aller siste gang. De vant også selve turneringen med laget Liggeunderlaget.

MYE GLEDE: I 2014 ledet Sindre Svadberg og hans kamerater Sommerfjord Beachfotball for aller siste gang. De vant også selve turneringen med laget Liggeunderlaget. Foto:

Som tidligere er turneringen åpen for både gutte- og jentelag, og i tillegg til fotball og moro på sandbanene, vil den populære banketten stå på programmet.

Den store pokalen vil også følge turneringen videre, og Sindre Svadberg forteller at «gamlegutta» fortsatt skal kjempe om den. Fordelt på lagene Mjøstegodset og Liggeunderlaget har Svadberg & co. flere napp i pokalen. De har klart å kombinere deltaker- og arrangørrollen. Gutta avsluttet blant annet med å vinne 2014-utgaven, deres siste i førersetet.

Kameratene som nå har overtatt, vil også stille lag i tillegg til å lede turneringen.

Vi kom til finalen med Lord Bendtner i 2015 og gleder oss til å spille igjen, forteller Liverød.

Han har flere Sommerfjord-turneringer bak seg og sammen med kompisene gleder han seg til å føre cupen videre.

Artikkeltags