Påmeldingene strømmet inn helt fram til klokka 23 søndag kveld.

– Kanskje var det mange foreldre som plutselig oppdaget at de skulle tilbake på jobb etter ferie. Vi er fleksible og hadde mer plass. Maks 220 deltakere et greit tall. Det kan vi håndtere her oppe, sier ansvarlig for fotballskolen i Bugårdsparken, Fred Haugeland.

Proffe instruktører

20 engasjerte instruktører sørger for at ungene får en uke med mye læring. Spillerne er innom temaene pasninger, ballkontroll, teknikk og avslutninger. Tidligere SF-spiller og nå ansatt på Fotball Fritidsordning (FFO), Samir Saric, er sportslig ansvarlig for fotballskolen. Både han og SF-profilene Shaun Constable, André Södlund og William Kurtovic leder økter. De øvrige instruktørerne er stort sett A-lags- og juniorspillere i Sandefjord Ballklubb.

 

– Målet er at alle spillerne skal dra herfra og si at de har lært noe nytt, forklarer Haugeland.

Mandag fikk spillerne utdelt sekk, drakt og fotball. De yngste flyttet inn i Jotunhallen da det regnet og blåste sidelengs. Senere kunne de igjen boltre seg på grasset på Storstadion. Her var det løping i flokk, mange morsomme målfeiringer og noen tårer å se.

– Det er gøy å passe på dem, sier instruktør Dwett Akoi (15).

 

Egen jentegruppe

Sofia Krossøy (17) fra Nanset og Ida Stein-Olsen (17) fra GØIF leder en egen jentegruppe for utøvere født mellom 2004 og 2006. Jubelen var stor blant de 12 jentene fra Nanset og Runar da de hadde vunnet 3-2 over yngre gutter.

– De sa de skulle «gruse» oss, men klarte det ikke, konstaterer Helene Abrahamsen Toverud (10).

Pasninger var hovedtema mandag.

– Når de går lei, legger vi inn lek og spill, forteller Krossøy.

LES OGSÅ: De brenner for barn i bevegelse

Nytt kunstgress

Fotballskolen arrangeres for 23. gang. 8- og 9-åringene får trene på det splitter nye kunstgresset ved Bugården ungdomsskole hele uka.

LES OGSÅ: Nesten i mål med millionprosjekt

Alle kan forsøke å ta Norges Fotballforbunds minimerker. Deltakere mellom 8 og 12 år tilbys keeper- og akademiøkter.

 

Serverer sultne spillere

Fem driftige damer fra Sandefjord Sanitetsforening sørger for at barna får sjokomelk, melk, juice, vann og brødmat til frokost og lunsj. Etter mange år med oppgavene er de vant til det høye lydnivået i spisesalen.

– Vi vet hva vi går til, sier Anne Marie Jahre Larsen med et smil.

Ved det éne bordet sitter tre kamerater.

– Det gøyeste med fotballskole er å spille mye og å finne venner, sier Leon Unger (10), som tidligere var med i GØIF, men nå egentlig konsentrerer seg mest om trommespillingen.

– Jeg er her for å lære nye ting. Vi lærer blant annet å samarbeide, sier lunsjkompis Christoffer Sørli (11) fra Runar.

LES OGSÅ: Mye fotball og litt lek