Lørdag var denne United-legenden på James Clark - til våren kan det komme en ny

LEGENDE: Bryan Robson ble tidenes dyreste engelske fotballspiller da han signerte for Manchester United i 1981. Da han forlot samme klubb i 1994, hadde han sikret seg legendestatus på Drømmenes Teater.

LEGENDE: Bryan Robson ble tidenes dyreste engelske fotballspiller da han signerte for Manchester United i 1981. Da han forlot samme klubb i 1994, hadde han sikret seg legendestatus på Drømmenes Teater. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Rundt 150 fotballfrelste fikk lørdag ettermiddag møte Manchester United-legenden Bryan Robson (60) på James Clark. Til våren kommer kanskje den mestvinnende spilleren i engelsk fotball til samme sted.

DEL

Mens den danske United-legenden Peter Schmeichel var på besøk i juli, fikk mange lokale United-fans denne helgen møte Bryan Robson på nært hold.

Begge arrangementene har gått såpass bra at markeds- og arrangementsansvarlig på James Clark, Tom André «Tommen» Tveitan, er fast bestemt på å hente flere fotballegender til puben.

– Dette er noe vi skal fortsette med. Og det trenger ikke bare være tidligere United-spillere. Vi tar gjerne imot legender fra andre klubber hvis noen har nettverket og kontaktene som skal til, sier Tveitan.

LES OGSÅ: Brakk to ribbein – utsetter Sandefjord-besøk

(Saken fortsetter under bildet)

POPULÆRT: Rundt 150 fotballfans hadde betalt for arrangementet med Bryan Robson på uteserveringen på James Clark.

POPULÆRT: Rundt 150 fotballfans hadde betalt for arrangementet med Bryan Robson på uteserveringen på James Clark. Foto:

Samlet rivalene

Som United-supporter var han naturligvis i fyr og flamme under lørdagens arrangement, der Robson så rivaloppgjøret Liverpool-United sammen med fansen.

Applausen var høy da den tidligere England-kapteinen entret uteserveringen på puben like før kampstart, og det var ikke bare United-fans til stede.

Selv om de fleste Liverpool-tilhengerne så kampen inne på puben, hadde flere betalt for å være med på arrangementet med erkerivalens tidligere storspiller.

– Jeg er veldig fornøyd, ikke minst med at vi klarte å samle både Liverpool- og United-fans her. Det er liksom «lykke til med kampen, vi hater hverandre». De fleste norske fans oppfører seg veldig bra, sier «Tommen».

LES OGSÅ: Bohinen bekrefter ny SF-skade før Haugesund-kampen

(Saken fortsetter under bildet)

HYLLET: Applausen var høy da Bryan Robson entret uteserveringen på James Clark lørdag.

HYLLET: Applausen var høy da Bryan Robson entret uteserveringen på James Clark lørdag. Foto:

– Helt utrolig

Mens de fleste kom fra Sandefjord og Vestfold, hadde andre brukt mye tid og penger for å møte sin store helt lørdag ettermiddag.

Britt Thoresen kommer fra Sandefjord, men har bodd de siste fem årene i Manchester med engelskmannen Dave Coleman. Da paret hørte om arrangementet på James Clark, var det aldri noen tvil hvor de skulle tilbringe denne helgen.

Litt ironisk sier Coleman, med tanke på at Robson bor i nærheten av Manchester.

Lørdag møtte han sin store helt på norsk jord.

– Jeg var der da han signerte for United i 1981. Han er den beste kapteinen jeg noensinne har sett.  Han bar laget på sine skuldre. Dette er helt utrolig, en drøm som går i oppfyllelse. Jeg var helt målløs da jeg satt ved siden av ham, og visste ikke hva jeg skulle si, forteller Coleman, som for anledningen hadde tatt på seg en T-skjorte med «Captain Marvel» på – ett av Robsons kallenavn.

(Saken fortsetter under bildet)

KOM LANGVEIS FRA: Britt Thoresen og Dave Coleman fløy fra Manchester for å møte Bryan Robson (i midten).

KOM LANGVEIS FRA: Britt Thoresen og Dave Coleman fløy fra Manchester for å møte Bryan Robson (i midten). Foto:

Håper på Giggs

Selve kampen endte 0-0, noe både Liverpool- og United-fansen var ganske misfornøyde med.

– Jeg er litt skuffa. Det her var typisk Mourinho. Ganske kynisk, mener Tveitan, som for arrangementes skyld priset seg lykkelig over at det ikke ble tap for de røde djevlene.

Både før, underveis og etter kampen fikk fansen høre Robsons tanker om det som skjedde på Anfield.

Etter oppgjøret startet hovedprogrammet, der fotballentusiastene fikk høre mange historier fra Robson, stille spørsmål, ta bilder og få autografer fra helten sin. I tillegg ble flere premiert med drakter, bøker og fotballbilletter etter quiz og loddtrekning.

– Dette var kult, sier Tveitan, som har en drøm om at den tidligere franske fotballstjernen Eric Cantona skal komme til James Clark.

– Men det er nok urealistisk, dessverre. Men vi skal prøve å bruke nettverket til Robson. Nå satser vi på å få Ryan Giggs hit til våren, sier United-supporteren.

Giggs er den mestvinnende spilleren i engelsk fotball gjennom tidene, med 35 trofeer. Han er også den som har spilt flest kamper for Manchester United, med 963. I 2014 la han skoa på hylla etter en fantastisk fotballkarriere.

Nå er det snakk om at waliseren kan komme til Sandefjord i løpet av våren. Tveitan kan ikke love noe ennå, men håper det skal gå i orden.

– Det ser bra ut!

FIKK MØTE HELTEN: Flere av medlemmene fra Red Army Sandefjord var i ekstase da Robson kom til hvalfangerbyen.

FIKK MØTE HELTEN: Flere av medlemmene fra Red Army Sandefjord var i ekstase da Robson kom til hvalfangerbyen. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags