25. april kom nyheten om at Magnus Powell var ferdig som hovedtrener i klubben – kun 99 dager etter han ble ansatt.

Siden den tid har Geir Ludvig Fevang fungert som midlertidig hovedtrener, mens klubben har vært på leting etter Powells erstatter. Fevang var blant de mest aktuelle kandidatene til å ta over jobben, men til slutt valgte SF en annen retning.

Nå har den 35 år gamle spanjolen Martí Cifuentes signert under på en kontrakt som gjør ham til klubbens nye hovedtrener. Kontrakten er på 2,5 år. Fevang går dermed tilbake til rollen som assistenttrener.

LES OGSÅ: Spillerne slår ring rundt Fevang: – Vi står bak trenerteamet

Barcelona-mann

Cifuentes er trolig et ukjent blad for de fleste i Skandinavia, men har siden høsten 2017 vært ansatt i Allsvenskan-klubben AIK, der han har hatt ansvaret for klubbens U19-lag siden januar i år.

35-åringen er født i Barcelona, har UEFAs prolisens og en master i Sports Management fra The Johan Cruyff Institute i den spanske storbyen –  i tillegg til en businessgrad fra University of Barcelona.

LES OGSÅ: Fevang: – Vi har ikke kjempemye selvtillit i hodene

Spanjolen startet trenerkarrièren allerede som spiller – som 21-åring U19-laget til CE Sabadell. Tre år senere var han assistenttrener for klubbens A-lag på nivå fire.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Fikk trenerjobb i Sverige

I 2008 bestemte han seg for å ta turen ut av Spania for å utvikle seg som trener, og ferden gikk blant annet innom nederlandske Ajax og engelske Millwall.

Mellom 2009 og 2017 har Cifuentes hatt ulike trenerroller i Spania. Han gikk blant annet gradene i den spanske tredjedivisjonsklubben UE Rubi, der han har vært U19-, assistent- og hovedtrener.

LES OGSÅ: Magnus Powell kom ikke akkurat til dekket bord

I årene mellom 2014 og 2016 var 35-åringen hovedtrener i to spanske klubber på nivå fire – Sant Andreu and CE L’Hospitalet. I sistnevnte klubb endte han på 15. plass i divisjonen, som flere La Liga-klubber hadde sine B-lag i. Der brukte Cifuentes som regel en 4-2-3-1-formasjon.

Året etter, i mars 2017, ble han som nevnt ansatt i AIK. Der jobbet han først med akademispillere fra U16 til U19. På nyåret tok han over ansvaret for klubbens U19-lag – som han for øvrig tok til ligacupfinalen i Sverige for U19-lag.

Ønsket en ekstern kandidat

Som en Barcelona-mann og tidligere student på Cruyff-skolen, har ikke 35-åringen lagt skjul på at han foretrekker totalfotballen - som den avdøde fotballegenden Johan Cruyff sto for.

Etter det SB erfarer er hans tilnærming til formasjon og spillestil ut ifra spillermateriell, en av grunnene til at han ble valgt. Samtidig ønsket klubben en ekstern trener inn i teamet for å «restarte» laget etter en tung periode der resultatene har uteblitt.

Cifuentes grunnprinsipper skal også harmonere godt med hvordan klubben ønsker å drive sin egen utviklingsavdeling.

PS: Sandefjords Blad kommer tilbake med intervjuer og reaksjoner utover dagen.