Malick-salg vil gi SF én million dollar

Malick Manes suksess i Kasaksthan kan gi SF svært gode inntekter. FOTO: ATLE MØLLER

Malick Manes suksess i Kasaksthan kan gi SF svært gode inntekter. FOTO: ATLE MØLLER Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Hvis FC Aktobe bruker opsjonen på å kjøpe Malick Mane, får SF én million dollar for spissen sin. Anders Mehlum Hasle

DEL

Med dagens dollarkurs betyr det 5,46 millioner kjærkomne kroner i en slunken klubbkasse.

Del på Facebook

Men svaret på om den kasakhstanske toppklubben benytter seg av opsjonen, får neppe SF før sent på kvelden den14. oktober, dagen før opsjonsavtalen går ut.

Malick Mane har uansett gjort sine saker svært bra i Kasakhstan. Med 11 seriemål ligger han på tredjeplass av spissene i toppserien. I tillegg har han scoret i cup og i europacupen for sin nye klubb.

Er førstevalget

Det er godt nytt for Sandefjord Fotball. For hvis ikke FC Aktobe benytter seg av klausulen om kjøp, står det ganske sikkert en del andre klubber med russiske eller kasakhstanske oljepenger i ryggen, klare til å bla opp.

– Det har gått veldig bra for ham der borte. Han spiller fast for et lag som røyk ut av europacupen på straffekonk i år. Han scorer mange mål og er førstevalg som spiss, sier SFs sportslige leder, Arne Dokken.

Han tror det er veldig liten sjanse for at Malick Mane setter sine fotballbein på Komplett.no Arena igjen.

– Malick har sportslig suksess i den nye ligaen. Da er nok sjansen veldig stor for at dersom ikke Aktobe benytter seg av opsjonen, vil andre gjøre det, sier Dokken.

Får prosenter av videresalg

Dokken vil ikke spekulere i hvor stor sannsynlighet det er for at Aktobe benytter seg av opsjonen til å kjøpe Mane fri fra kontrakten.

– Men hvis de gjør det, er prisen avtalt på forhånd, slår Dokken fast.

Det betyr at SF ikke kan selge til andre klubber for et høyere beløp om noen skulle melde sin interesse før 15. oktober. Etter denne perioden kan alle by.

En overgang fra SF til FC Aktobe, vil også gi SF prosenter av et eventuelt videresalg. Etter det Sandefjords Blad erfarer dreier dette seg om 20 prosent av salgssummen. Det vil imidlertid ikke Arne Dokken bekrefte.

– Men vi får prosenter av videresalg, innrømmer han.

Tre positive scenarier

SFs styreleder og fungerende daglige leder, Gunnar Bjønness, sier det ikke er avgjørende for klubben at Mane selges.

- Pengene vil selvsagt komme godt med, men det er tre positive scenarier her: Enten selges Malick til Aktobe og vi får den avtalte summen, eller an kjøpes opp av andre dersom Aktobe ikke benytter seg av opsjonen sin. I begge tilfeller vil det være gode penger for oss. Et tredje alternativ er at vi får tilbake en klassespiss som har bevist sine ferdigheter i en knallhard liga og scoret mål i europacup. Det vil være bra for oss med tanke på opprykkskamp og neste års seriespill, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags