– Avskjedigelsen av Patrick Walker er styrets beslutning, men den var regulert i kontrakten vi har med Walker, sier Arne Dokken.

Del på Facebook
 

LES OGSÅ: Walker ferdig i SF

Han sikter til en klausul der det skal stå hva som skal til for at en av partene kan terminere kontrakten og avslutte arbeidsforholdet.

– Avtalen er gjensidig og handler om økonomi, sier Dokken.

Koster millionbeløp

Han vil ikke ut med noe beløp for hva avskjedigelsen av Walker vil koste klubben, men at det er snakk om millionbeløp er trolig ettersom Walker hadde kontrakt ut 2012.

- Dette er et internt anliggende, mener Dokken.

Vil sjekke kontrakten sin

Patrick Walker er ikke like tydelig på at det eksisterer noen avskjedsklausul i kontrakten.
– Arne sa at det var slik og at klubben tok den i bruk. Jeg må se på kontrakten og sjekke opp hva som står der, sier han.

Fikk ikke forvarsel

Walker er skuffet over at han ikke ble bedt av styret om å forklare seg, men at han i stedet fikk beskjeden om avskjedigelsen uten noe som helst forvarsel.

– Nå har de tatt beslutningen, og den blir ikke omgjort. Men det hadde kjentes bedre ut om vi kunne satt oss ned for å prate. Jeg fikk ingen advarsler eller noe som helst før beskjeden kom fra Arne, sier Walker.

-Måtte ta affære nå

Styreleder og fungerende daglig leder i Sandefjord Fotball, Gunnar Bjønness, er tydelig på at beslutningen er fundamentert i kontrakten klubben har med Walker.

- Kontrakten åpner gjensidig for å avslutte arbeidsforholdet, mot en forhåndsavtalt kompensasjon, sier han.

Bjønness sier styret håper Walker ville klare å snu den dårlige trenden etter fjorårets katastrofesesongen, men at de måtte ta affære nå.

- Da det ikke lyktes å snu dette, måtte vi gjøre noe før hele sesongen var spolert, sier han.