SF tjener rått på å leie ut Malick

Malick Mane leies ut til FC Aktobe den kommende sesongen. FOTO: KURT ANDRÉ HØYESSEN

Malick Mane leies ut til FC Aktobe den kommende sesongen. FOTO: KURT ANDRÉ HØYESSEN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Tilbudet fra FC Aktobe i Kasakhstan var rett og slett for bra til at SF kunne si nei til utleie av Malick Mane.

DEL

Sent mandag kveld undertegnet sportslig leder i Sandefjord Fotball, Arne Dokken, papirene som godkjente at SF leier ut den senegalesiske spissen til Aktobe.

Dokken innrømmer at økonomien har spilt en vesentlig rolle.

 Del

– Det er veldig god økonomi i dette for oss, sier han.

Malick Mane sitter tirsdag på fly til Kazakhsan for å forhandle om personlige betingelser, sammen med sin agent Youssouppha Fall.

LES OGSÅ: SF krever svar fra FC Aktobe

Åpner for endringer

Utleien av Mane åpner for nye spillere inn i SF-troppen. Den 29 år gamle svenske midtstopperen Omar Jawo er blant annet med ned på SFs treningsleir i Barcelona som starter tirsdag. Det er også spisstalentet Benjamin Stokke som nylig trente to uker sammen med Ole Gunnar Solskjærs Molde.

Jawo har tidligere spilt for Gefle i Allsvenskan, mens Benjamin Stokke er et ungt talent.

– Vi slipper Malick fordi han selv ønsker dette. Jeg tror han nå har startet på et Europa-eventyr som også kan bli veldig gunstig for Sandefjord Fotball om han lykkes, sier Dokken.

Den kasakhstanske toppklubben, FC Aktobe, har flere mislykkede mesterliga-kvalifiseringer bak seg de siste tre-fire sesongene. De har to ganger feilet i siste forsøk på å nå verdens gjeveste klubbturnering, men har likevel en svært sterk økonomi.

– Det er mye oljepenger i Kasakhstan, sier Dokken.

Har opsjon på kjøp

FC Aktobe har også sikret seg en opsjon på kjøp av Mane – som har kontrakt med SF ut 2012. Sandefjord Fotball og Aktobe er allerede enige om kjøpesummen.

– Hvis de vil innfri opsjonen sin, må de gjøre det innen midten av oktober. Dersom det skjer, er det veldig, veldig god økonomi i det for oss. Det er allerede god økonomi å leie ham ut, men fordi vi har enda et år igjen av kontrakten med Malick, blir salgssummen ganske hyggelig, erkjenner han.

Det eneste som kan velte overgangen, er om lederne i FC Aktobe ikke blir enig med Malick Mane om de personlige betingelsene, og dermed ikke returnerer papirene tilbake i korrekt utfylt stand.

LES HVA Sandefjord Fotball skriver på sine hjemmesider om Malick-utleien.

Har bred tropp

Dokken er ikke bekymret for at det blir tynt framover i SF-laget.

– Vi har Fredrik Gulsvik og Eirik Andre Lamøy på skuddhold, og Samir Saric er trolig spilleklar før sommeren. I tillegg har vi Martin Brekke og flere andre spennende juniorer som kommer bakfra. Benjamin Stokke har gjort det bra i den tiden han har vært hos oss, og det blir spennende å se hva han viser på treningsleiren, sier han.

LES OGSÅ: Ble skadet på bursdagen

Kan styrke stallen

Dokken utelukker heller ikke at SF kan komme til å styrke stallen med både en forsvarsspiller og en spiss.

– Vi har jo med oss en av hver til Barcelona, så det ligger vel i dagen at vi tenker i de baner, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags