– Vi spiller unorskt, derfor slår vi Tromsdalen

Marc Vales (t.v.) er gjest i denne ukas episode.

Marc Vales (t.v.) er gjest i denne ukas episode. Foto:

Av

I ukens episode av SF-Podden er det forsvarskjempen Marc Vales Gonzalez som er gjest.

DEL

Andorraneren har vært skadet i starten av denne sesongen, men er snart klar spill i OBOS-ligaen. Vales har mye erfaring fra spansk fotball, og er komfortabel med spillestilen til trener Cifuentes, som handler om å holde ballen i laget og vente på rom for å skape sjanser.

Noen publikummere blir irriterte når ballen blir spilt mellom forsvarerne, istedenfor å bli lempet opp mot motstanderen. Gutta i podden er uenige, og mener at denne unorske måten å spille på kommer til å gjøre at Sandefjord vinner mange kamper i år.

HØR PODDEN HER:

Bli bedre kjent med Marc Vales

Som vanlig når SF-Podden har en ny spiller på besøk, får spilleren ti faste spørsmål. Vales er intet unntak. Overraskende nok begynte ikke Vales å spille organisert fotball før han var 12 år. Fem år senere debuterte han på landslaget.

Midtstopperen forteller om sin tid i Real Madrid, hvor han spilte på tredje nivå, men han forteller også om hans erfaringer på treningsfeltet, hvor han flere ganger trente med de aller beste på «Galacticos».

Han forteller også at hvis han ikke hadde vært profesjonell fotballspiller,  kunne han godt tenkt seg å være lærer. Vales kjenner også hovedtrener Martí Cifuentes fra tidligere, og har spilt under han i Spania. Dette er også blant de største nedturene for Vales, fordi han brakk beinet og var ute med den skaden i lang tid. Heldigvis virker det som om forholdet til Cifuentes fortsatt er godt.

Uavgjort i toppkampen

Ingen i studio er fornøyd med uavgjortresultatet mot gamletrener Lars Bohinens Aalesund. Vales mener at Aalesund var heldige, at Sandefjord dominerte kampen og burde vunnet. Ingen i SF-Podden er uenige i det, og i gjennomgangen av kampen uttrykkes det frustrasjon over at spissen Pontus Engblom ikke scorer alene med keeper fra fem meter.

«Ifølge vår keepertrener (Javier Ortiz, redanm) var det en god redning, han kommer ut og gjør målet mindre» sier Vales. Tror du gutta i podden er enige i det utsagnet?

SF-Poddens spillerbørs er noe svakere enn den har vært tidligere, men det er en mann som stadig imponerer, og det er nyervervelsen på høyreback, Brice Wembangomo. Hele spillerbørsen ser du her, er du enig i poenggivningen?

Bortekamp mot Tromsdalen

Andre påskedag er neste seriekamp for Sandefjord Fotball. Da går turen til Tromsdalen for å møte laget som ligger sist på tabellen. Forrige kamp tapte nordlendingene hele 0–8 for Ull/Kisa på hjemmebane.

Resultattipsene til karene i studio bærer nok noe preg av dette, og det er en voldsom optimisme! Som vanlig plukker karene ut de elleve spillerne som de mener bør starte mot Tromsdalen, er du enig i laguttaket?

SF-Podden mot røkla

Gjesten Marc Vales har 60 landskamper for Andorra, og er med det den spilleren med flest landskamper som har spilt i Sandefjord Fotball. Antall landskamper har dog lite å si når Vales blir utfordret i folkedans av SF-Poddens Ken Skalleberg.

Jørn W. Granerød Horntvedt, Leif Tore Markman og nevnte Ken Skalleberg i SF-Podden, bytter på å utfordre gjestene i forskjellige konkurranser, som varierer fra gang til gang. Spalten kaller de «SF-Podden mot røkla».

Denne uken viser Skalleberg ett godt skjult talent i form av en opprinnelig ukrainsk dans som kalles Hopak, men som kanskje er bedre kjent som «russisk spark» eller «Kazotsky spark».

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags