VG: Tidligere SF-spiller fikk 30 millioner for å trene 11-åringer i Real Madrid

FØR SIGNERINGEN: Martin Ødegaard og pappa Hans Erik dro i starten av januar 2015 for å se Real Madrid spille kamp. Det var før unggutten signerte for klubben.

FØR SIGNERINGEN: Martin Ødegaard og pappa Hans Erik dro i starten av januar 2015 for å se Real Madrid spille kamp. Det var før unggutten signerte for klubben. Foto:

DEL

(Drammens Tidende) Samme dag som Martin Ødegaard signerte for Real Madrid i 2015, fikk pappa Hans Erik Ødegaard også en avtale med klubben. Det skriver VG.

Hans Erik Ødegaard spilte for Sandefjord Fotball fra 2004 til 2007. Det resulterte i 75 kamper og 22 mål.

Ifølge avisa sikret pappa Ødegaard seg en personlig kontrakt på 30 millioner kroner - for å være hjelpetrener i Real Madrids barneavdeling - i all hovedsak for et lag bestående av klubbens 11-åringer.

Kontrakten mellom Real Madrid og Hans Erik Ødegaard som VG har fått tilgang på er fire sider lang. Her kommer det fram at Ødegaard ble sikret en årslønn på én million kroner fram til juni 2018, samtidig som Martin Ødegaards kontrakt utløp, med en totalsum på rundt 3,1 millioner kroner.

LES OGSÅ: SF Kvinner slo opprykksrivalen: – Hadde ikke tippet 4–0 på forhånd 

I tillegg kom en engangsutbetaling på tre millioner euro - i underkant av 27 millioner kroner, skriver VG.

Avisa har forsøkt å nå pappa Ødegaard og skal ha sendt ham tolv spørsmål på e-post i forbindelse med kontrakten med Real Madrid. Heller ikke klubben selv har svart på spørsmålene til VG rundt arbeidskontrakten.

I Premier League er det en regel at ingen klubb skal «overbevise eller forsøke å overbevise en spiller om å signere en kontrakt, direkte eller indirekte, ved å tilby ham eller personer tilknyttet ham, eller agenten hans, en tjeneste eller betaling av noe slag, enten det er kontrakter eller varer».

VG kontakter La Liga og det spanske fotballforbundet for å høre om det var de samme reglene i Spania, men skal ikke ha fått et klart svar.

LES OGSÅ: Erik (32) trente ingenting på ti år og drakk i helgene – slik motiverte han seg til å trene 500 timer i året og holde seg unna alkohol

SPILTE FOR SF: Fredrik Thorsen blir gratulert av Hans Erik Ødegaard etter en scoring i 2005.

SPILTE FOR SF: Fredrik Thorsen blir gratulert av Hans Erik Ødegaard etter en scoring i 2005. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags