Gå til sidens hovedinnhold

Fustal-gutta vil tilbake til eliten

Artikkelen er over 9 år gammel

Sandefjord Futsal satser hardt på å rykke opp til eliteserien denne sesongen. Denne helgen starter 1. divisjon region Øst.

Forrige sesong ble det bare nesten for de ambisjonsrike futsalspillerne. De kvalifiserte seg til Play Off ved å komme på andreplass i serien.

To av 10

På en helg møttes de 10 beste lagene i 1. divisjon i hele Norge til et avgjørende sluttspill hvor to lag rykket opp.

Laget hadde ikke det aller beste utgangspunktet i kvalifiseringskampene.

Flere sentrale spillere manglet, og oppkjøringen var ikke den beste. Dermed var de også sjanseløse i Play Off.

– Denne sesongen må vi sannsynligvis vinne serien for å komme til Play Off. Når vi først kommer dit må vi være ekstremt godt forberedt, samtidig som vi er avhengig av litt flyt for å rykke opp igjen, sier en av lagets trenere Per Martin Haugen.

Per Martin Haugen har vært lagets trener i snart 10 år, men deler nå ansvaret med Martin Christiansen.

Mer trøkk

– I oppkjøringen til sesongen har vi hatt flere treninger, mer folk på trening og ikke minst høyere kvalitet. Vi skal jobbe hardt for igjen å bli et av Norges aller beste futsallag, mener Christiansen.

I den siste treningskampen før sesongstart ble dette tydelig dokumentert da eliteserielaget Kongsvinger futsal ble satt grundig på plass med 8–4. Målscorere var Stein Olav Nesse (3), Per Martin Haugen, Håkon Sandvik, Magnus Istre, Lars Martinsen og ett selvmål.

– Kongsvinger endte på en sterk 5. plass i eliteserien i fjor, så det var solid å dra i land en såpass klar seier, fortsetter Christiansen

I første kamp venter Solør 2 og Bækkelaget. Begge kampene bør vinnes på veien mot seriemesterskapet. Sandefjord kan vente seg hard kamp fra blant annet Holmlia Futsal som i fjor rykket ned fra eliteserien.

LES OGSÅ: Skal dømme futsal-EM

Generasjonsskifte

Sandefjord Futsal feirer sitt 10-årsjubileum i januar 2013. Naturlig nok har det blitt en god del utskiftninger og flere eldre spillere har falt fra.

I fjor var det en del nye spillere som Martin Christiansen, Preben Skorge, Morten Gudmundsen med flere.

– Vi er ekstremt stolte av å holde det gående i 10 år. Nå håper jeg laget overlever vår generasjon. En del spillere har fått et års erfaring, og jeg tror vi blir vesentlig bedre denne sesongen. Personlig har jeg minst fem gode år igjen, men det gjelder jo ikke alle av de rutinerte spillerne i 30-årene. Mats Lehmann, Karsten og Fredrik Olsen er blant disse spillerne som blir viktige denne sesongen, sier Haugen.
Sandefjord Futsal trakk erkerival Nesjar Futsal i cupen. Denne kampen spilles i Nesjarhallen lørdag 10/11.

LES OGSÅ: Sandefjord Futsal snytt for gullet

Kommentarer til denne saken