Gjelden er mer enn halvert

Ser Framover: Sandefjords Golfs daglige leder  Gunn Handeland kan endelig se framover etter at 20 millioner kroner av gjelden  på 34 nå er slettet én gang for alle.Foto: Per Langevei

Ser Framover: Sandefjords Golfs daglige leder Gunn Handeland kan endelig se framover etter at 20 millioner kroner av gjelden på 34 nå er slettet én gang for alle.Foto: Per Langevei

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I vår slet Sandefjord Golf med 34 millioner i gjeld, og levde nærmest fra hånd til munn. I dag er 20 av disse millionene slettet, og igjen våger man å tenke langsiktig.

DEL

Å slette et slikt millionbeløp i løpet av noen måneder, skulle man tro var bortimot umulig for en forholdsvis liten klubb som Sandefjord Golf. Klubber andre steder sliter tungt med å få inn noen få millioner som de trenger for å komme på rett kjøl igjen.

Gjelden har tilhørt Sandefjord Golfpark, som eier av golfbanen. Sandefjord Golfpark har igjen vært et heleid selskap av Sandefjord Golf.

Fantastisk jobb

Styreleder i Sandefjord Golfpark AS har gjort en kjempejobb. Sanering av 20 millioner skulle man tro ikke var mulig. I lang tid har vi nærmest levd fra hånd til munn, sier daglig leder av Sandefjord Golf, Gunn Handeland, og fortsetter:

– En så stor klubb som Larvik Håndballklubb måtte jobbe knallhardt for å skaffe til veie de fire millionene klubben trengte da det stormet som verst.

– Elverum klarte å få inn 1,5 million. Da står det respekt av vårt styre, som har klart å få inn 20 millioner. Nå kan vi endelig tenke framover igjen. Det finnes mange prosjekter som vi nå kan ta tak i, noe vi ikke har våget de siste årene.

Utvidet aksjekapital

Redningsaksjonen i golfklubben er todelt; utvidelse av aksjekapitalen og en stor andel gaver.

– Klubben har solgt aksjer for 14 millioner kroner. I tillegg har vi fått gaver for seks millioner.

– Dette viser at våre 900 medlemmer virkelig har tro på klubben og på vårt flotte anlegg, sier klubbens daglige leder.

Driften sikret

Styreleder i Sandefjord Golf, Roar Belstad er strålende fornøyd med det som har skjedd de siste månedene.

– Vi har fortsatt drøyt 12 millioner i gjeld. Det kan vi leve godt med. Driften er sikret for lang tid framover, sier han, og fortsetter:

– Våre medlemmer har vist en fantastisk vilje til å redde klubben. Mange har gitt oss gaver, og mange har valgt å bli en del av den store aksjeutvidelsen vi har vært gjennom etter årsmøtet.

Klubbhus på ønskelista

Lill Haughem og Ragne Pettersen Moe er å finne på golfbanen flere dager i uka. Begge er krystallklare på hva som står øverst på deres ønskeliste.

– Vi trenger et klubbhus med bedre fasiliteter. Det vi har på banen nå, har for dårlig standard, mener Pettersen Moe, og får støtte av Haughem.

Ragne Pettersen Moe var tidligere medlem av Stokke Golfklubb. Hun meldte seg straks inn i hjembyens klubb da den ble opprettet i 2009.

– Vi har en fantastisk bane her. Da er det meningsløst for meg ta bilen for å kjøre til banen i Stokke, forklarer hun.

Klar til jubileet

Daglig leder av Sandefjord Golf, Gunn Handeland, har mistet tellingen på antall henvendelser hun har fått i forbindelse med klubbhus. Nå ser hun et lys i enden av tunnelen. Dersom alt går slik hun ønsker, vil et nytt klubbhus stå klart i god tid før klubbens aller første jubileum.

– Sandefjord Golf blir 10 år i 2019. Innen den tid bør vi ha ambisjoner om å kunne feire 10-årsjubileum i nytt klubbhus. Nå er vi i den situasjon at vi igjen kan få låne penger i banker. Det fikk vi ikke med 34 millioner i gjeld, sier Handeland.

Dagens klubbhus er satt sammen av en rekke gamle brakker. Det hele er en dårlig løsning, skal vi tro Handeland.

Nye medlemmer

– Vi har i år kjørt nybegynnerkurs for over 150 deltagere i golf, og vil oppfordre flere til å prøve idretten.

– Vi ønsker velkommen til oss, sier Roar Belstad.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags