Mariell (22) får «Tutta» som lagvenninne: – Jeg gleder meg veldig

PÅ LANDSLAGET: Mariell Bruun blir en del av Team Norway.

PÅ LANDSLAGET: Mariell Bruun blir en del av Team Norway. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mariell Bruun er tatt opp til Norges Golfforbunds proffsatsing Team Norway.

DEL

(Østlands-Posten) Dermed skal den ferske golfproffen samarbeide tettere med blant annet Suzann «Tutta» Pettersen, Norges suverent beste golfer og en ordentlig verdensstjerne i idretten.

– Jeg gleder meg veldig til å bli en del av dette teamet, og tror jeg vil få veldig godt utbytte av å jobbe sammen med andre spillere som jobber mot lignende mål som meg selv, sier Bruun.

For ambisjonene til den unge golferen er det ingenting å utsette på.

– Jeg vil bli så god at andre ser opp til meg – akkurat slik jeg ser opp til andre nå, sa hun til ØP tidligere i høst. Med det mener hun å bli blant verdens ti beste golfere.

– Bedre treningsmiljø

Veien dit er lang, men Team Norway er den norske satsingen på profesjonelle utøver som har som mål å kvalifisere seg til OL eller etablere seg på et høyt internasjonalt nivå. Utøverne får tilgang til golftrenere, fysioterapeuter, mentaltrenere og leger, i tillegg til gunstige utstyrsavtaler og annen økonomisk støtte.

Det er generelt et Vestfold-tungt lag på kvinnesiden av Team Norway, med fire av fem utøvere fra fylket. Tonje Daffinrud (26), Celine Borge (19) og Madelene Stavnar (16) konkurrerer alle for Vestfold Golfklubb.

– Det innebærer at jeg får bedre konkurranse på trening og et bedre treningsmiljø hvor jeg kan trene med og konkurrere mot de beste golferne i Norge. Men det skaper også flere muligheter i form av ressurser, treningssamlinger og oppfølging. Det er jo et team med mye kunnskap, og som vet hva som kreves for å overleve på tourene. Nå som jeg er en nyetablert proff, vil jeg kunne få mye ut av å ha et slikt team rundt meg, sier Mariell.

Satser på Europatouren

Det første Bruun forsøkte seg på etter å ha blitt proff tidligere i høst var å kvalifisere seg rett til den prestisjefylte LPGA-touren, det tøffeste nivået blant kvinnelige golfere. Nåløyet var trangt, og larviksjenta røk ut etter den første kvalifiseringsrunden, riktignok med minst mulig margin.

Nå er målet å komme seg inn på Ladies European Tour neste år, det høyeste nivået i Europa. For å klare det må hun gjennom en forhåndskvalifisering og finale i Marokko i desember. For tiden ligger hun i hardtrening på en måneds treningsopphold i gode forhold i Spania.

– Nå er jeg i Spania for å trene og forberede meg til LET-kvalifiseringen i desember. Så det er en treningsleir i egen regi, sier Bruun.

Les også: Mariell ble beste nordmann

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags