Gå til sidens hovedinnhold

Nå trenger du ikke være blant de beste for å bli premiert i Gråtassen

Artikkelen er over 4 år gammel

Bedriftsidretten i Vestfold har inngått et samarbeid med Gråtassen. Med premier for både lagånd og synlighet håper de mange bedrifter vil stille lag i årets utgave.

– Vi kontaktet dem i fjor før Gråtassen, og nå bestemte vi oss for å gjøre litt mer ut av det. Så vi har inngått en avtale om å trekke i samme retning, sier markedsansvarlig for Gråtassen, Hans Christian Trollsås.

Gråtassen satser på flere deltakere i lagkonkurransen. Bedriftsidretten ser på arrangementet som et bra treningsmål som kan styrke lagfølelsen i bedriftene. Dermed passet samarbeidet som hånd i hanske.

– Vi synes Gråtassen er et triathlon som passer for «alle», og for oss handler det om å få med bredden, rett og slett. At du kan være nummer åtte på laget, kanskje litt utrent og ikke kommer til å bidra på snitt-tida, men at det ikke er så farlig å være med likevel, sier Birte Svenssen, daglig leder for Bedriftsidretten i Vestfold.

LES OGSÅ: Idrettsrådet har mistet taleretten: – Kommunen har brutt en avtale

To nye premieringer

De har 85 medlemsbedrifter og arrangerer mange aktiviteter, men har nå valgt å gå bort fra sitt eget Bike & Run-arrangement for heller å satse mot veletablerte Gråtassen, som de håper appellerer til mange av de samme menneskene – i tillegg til mange nye.

Tradisjonen tro blir det svømmepris, spurtpris og vanlig premiering fra Gråtassens side, men i tillegg kommer Bedriftsidretten inn med to egne premieringer i lagklassen.

– Vi ønsker å fokusere på lagånd, det å få med seg hele laget inn. At de sprekeste på laget gjør en innsats for å bygge lag og ta hensyn til hverandre i den formen man er, sier Kjetil Olsen fra Bedriftsidretten i Norge.

– Vi ønsker oss selvfølgelig også de lagene som vil gi jernet. Men også de som bare vil ta med en gjeng fra jobben for moro skyld: Bli med og samarbeid om å komme i mål, oppfordrer han.

Planen er å trekke ut en vinner fra ett av lagene som gjennomfører løpet sammen. For dem som vil kjempe om å bli beste lag, kan Bedriftsidretten i år friste med gule ledertrøyer for litt ekstra prestisje. I tillegg skal de dele ut en synlighetspris, til et lag som de mener har satt farge på løpet.

– Det kan egentlig være på alle mulige måter, sier Svenssen.

– Om man løper i hatter eller Borat-drakt får være det samme, men poenget er at de er synlige på en positiv, god måte i arrangementet, sier Olsen.

LES OGSÅ: Fra sofahelt til helter i september.

Håper politikerne vil gå foran

Han synes det hadde vært morsomt hvis noen bedrifter har lyst til å stille i klær som kjennetegner arbeidsplassen de kommer fra.

– Kommer du fra bank eller finans er det dress og slips som gjelder, spøker Olsen, som også oppfordrer Sandefjord kommune og politikerne til å stille mannssterke.

– Sandefjord kommune har jo flere tusen ansatte, så jeg håper de stiller flere lag. Det hadde også vært moro hvis Bjørn Ole (Gleditsch), Bjarne (Sommerstad) og Erlend (Larsen) stiller et gammelt ordførerlag!

Det er minimum tre og maks ti personer på hvert lag, og man kan også stille som vennegjenger, familie eller andre ting hvis man ønsker det. Og hvis du driver et enkeltmannsforetak er det ingen grunn til å fortvile.

– Alle enkeltmannsforetakene som vil stille lag kan stille et felleslag eller via oss. Det ordner vi, forsikrer Svenssen.

LES OGSÅ: Håper mange finner et triatlon under juletreet i år

Hårete målsetting

I fjor hadde Gråtassen 425 deltakere. Rekorden fra 2013 lyder på 672, mens maksgrensen er satt til 700 deltakere.

– I år satser vi på rekord, sier leder for Gråtassen, Trond Stensholt.

Lagkonkurransen er kun inne i sitt tredje år. I fjor var 20 lag påmeldt.

– Vi må ha et hårete mål, så la oss si at 50 lag er målet, sier Olsen.

For dem som er litt skeptiske, planlegges det en gjennomkjøring av løypa før sommeren. I likhet med de seneste årene blir det også puljevis start på svømmedelen for å unngå kaos. 11 dykkere, Røde Kors og totalt 150 frivillige er klare for å bidra til nok en folkefest.

Gråtassen

  • Triathlon med 300 meter svømming i Åsrumvannet, 25 kilometer variert terrengsykling og fem kilometer løping i variert terreng med målgang på Kodal stadion.
  • Egen svømmepris, spurtpris på sykkel og bergpris til høyeste punkt på løpingen.
  • Nytt av året: Bedriftsidretten i Vestfold premierer lagånd og årets mest synlige lag. I tillegg stiller fjorårets lagvinner i gule trøyer.
  • Individuell konkurranse etter alder og lagkonkurranse (min. tre på laget. Snitt-tida på de tre beste avgjør lagkonkurransen)
  • Maks 700 deltakere. Rekorden er på 672 fra 2013.
  • Arrangeres lørdag 5. august i regi av Kodal Idrettslag.
  • Cirka 150 frivillige i sving totalt.
  • Arrangert første gang i 1999.
  • Topp tre i lagkonkurransen 2016: Team Tenk STORT. 2. Team Rusk og Rask 3. Team Berge & Gjertsen.

Kommentarer til denne saken