De færreste hadde nok forventet en ny løyperekord da de ankom Meløstranda, klare for årets Gråtassen lørdag.

Bildeserie

Gråtassen

SE BILDENE:

Regnet hadde fuktet underlaget godt inn mot løpet, og selv om nedbøren ga seg like før start, var det sleipt og sølete i både sykkel- og løpeløypa.

Det var imidlertid ikke nok til å stoppe en supersprek 18-åring fra Re.

 

Skiløperen Kristoffer Liset viste storform og spurtet inn til klar seier med tida 1.16,06. Det var over halvannet minutt raskere enn andremann, Per Kristian Kirkhus fra Team Tenk Stort, og like langt foran den gamle løyperekorden.

 

Først ut på sykkel

Raskest på svømmeetappen i Åsrumvannet var Michael Sydow Haugen, som dermed tok svømmeprisen for andre gang. Bak ham fulgte Liset, som overtok ledelsen allerede ut fra skiftesonen på Meløstranda. Deretter fulgte tre kilometer hvor han tråkket alene i front.

– Da kom de første kom opp, og jeg «kastet meg på toget» forteller Liset.

Etter halvannen mil hadde også Sandefjord Sykleklubbs Per Kristian Kirkhus kommet ajour med teten, og det var han som kom først inn til Kodal Idrettspark for å legge ut på den avsluttende løpeetappen. Bare 100 meter bak fulgte Liset, som tidlig tok tilbake ledelsen og deretter bare dro ifra.

 

– Jeg hadde ikke sjans til å henge med Liset på løpingen. Jeg måtte sykle så hardt for å hente inn teten etter svak svømming og mye tidsbruk i skiftesonen. Dermed hadde jeg ikke noe å stille opp med, sier Kirkhus etter sitt gode løp.

Vant for fjerde gang

I dameklassen var det nok en gang Brita Cecilie Mustad fra Langesund Sykle- og triathlonklubb som tok seieren.

 

Hun vant for fjerde året på rad og var bare ti sekunder bak sin egen løyperekord fra i fjor.

– Det er like moro å være med på Gråtassen hvert år, og jeg er så imponert over at arrangørene nok en gang vartet opp med bra vær, selv om det så aldri så mørkt ut i forkant. Dette ble en fin konkurranse selv om det var sleipt i skogspartiene under syklingen, sier hun.

Mustad ble klokket inn på tida 1.22,42.

Rød med stor forbedring

Godt over 400 utøvere stilte til start i lørdagens løp med ulike ambisjoner og mål. Noen kjempet for gode plasseringer, andre for å sette nye perser, slå en kollega eller venn, eller rett og slett bare gjennomføre.

 

Blant dem som imponerte de fleste var blinde Magnus Rød, som fullførte triatlonet på 1.58,41 sammen med ledsager Jørn Trollsås.

– Svømmingen gikk over all forventning og syklingen gikk også bra, selv om det var sleipt og vi måtte gå av et par ganger. Deretter gikk løpingen bedre enn jeg hadde trodd, sier Rød etter løpet.

Han hadde som mål å komme inn under to timer - og lyktes.