Løke skal ha brutt alkoholreglene

Frank Løke skal ha brutt de interne spillereglene i landslagsgruppa. Her fra ett av de norske håndballguttas pressetreff under håndball-VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Frank Løke skal ha brutt de interne spillereglene i landslagsgruppa. Her fra ett av de norske håndballguttas pressetreff under håndball-VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Strekspiller Frank Løke fra Sandefjord skal ha brutt regler for alkoholbruk og leggetid i VM. Han er sendt hjem.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Løke er sendt hjem fra håndball-VM i Sverige på grunn av brudd på interne regler i laget, melder Håndballforbundet.

TV2 opplyser at Løke skal ha brutt landslagets interne regler for leggetid og alkoholbruk.

Del

Det er også klart at Løke aldri kommer til å spille mer på landslaget så lenge Robert Hedin er trener sammen med den nåværende landslagsledelsen, ifølge Håndballforbundet.

LES OGSÅ: Vil trosse smertene.

Går ikke i detaljer

Hovedleder Espen Karlsen understreker at det er en kombinasjon av Løkes skadesituasjon og hans brudd på interne spilleregler.

LES OGSÅ: Håper å være klar til mellomspillet.

– Dette er en trist sak, men jeg ber om forståelse for at vi ikke kan gå i detaljer. Spillergruppen er skuffet over Løkes tillitsbrudd, og det er klart at Frank Løke aldri mer vil få spille under dagens landslagsledelse, sier hovedleder Espen Karlsen til Sandefjords Blad.

Karlsen påpeker overfor NTB at spillerne selv har vært med på å vedta reglene som nå er brutt.

LES OGSÅ: VM kan ryke.

Overrasket

Preben Vildalen har spilt mye sammen med Løke, og den tidligere STIF- og landslagsspilleren kommenterer Løke-saken på følgende måte torsdag kveld:

– Dette var forferdelig synd. Jeg har vært en gladgutt selv og skal ikke sette meg på min høye hest, men dette var merkelig. I min tid på landslaget hadde vi selvjustis og holdt oss innenfor grensene. Nei, dette må jeg si kom veldig overraskende, framfor alt fordi det finnes klare spilleregler internt i gruppa, sier Preben Vildalen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang det er uro rundt Frank Løke i forbindelse med landslaget og internasjonale mesterskap. NTB oppsummerer:

  • Han ble tatt for å ha kjøpt smuglerøl etter en landslagstur i 2007, og han ble også anholdt av politiet under et mesterskap i Paris for noen år siden. Da ble han tilbakeholdt i flere timer på en politistasjon.
  • I 2009, under VM den gangen, ble han straffet for å ha ødelagt inventar på hotellet det norske laget bodde på.
  • Det var også Frank Løke som skapte bruduljer da han skrev under for både Zagreb og danske Skjern samtidig. Han ble utestengt fra europacupspill i flere måneder etter den episoden.

Hater danskene

Før Frank Løke forlot Sverige og den norske VM-troppen, gjorde han seg også bemerket ved å fyre av en voldsom verbal kanonade mot det danske landslaget, påpeker NTB.

– Jeg unner dem ingenting. Jeg hater de jævla danskene! sa han til TV 2 da han ble spurt om danskenes eventuelle finalesjanser.

Dette førte til at Håndballforbundet la ut en uttalelse fra den samlede norske VM-troppen som tar avstand fra Løkes utfall.

– Forutsatt at Frank Løke er korrekt sitert i sine synspunkter om det danske laget som er gjengitt på tv2sporten.no, tar den samlede norske troppen avstand fra disse uttalelsene. Håndballgutta ønsker derimot alle semifinalelagene lykke til i sine kommende kamper, heter det i en pressemelding Håndballforbundet offentliggjorde på sine egne nettsider.

Artikkeltags