Dag Jørgensen (43) gjorde comeback som håndballkeeper og sto som en levende vegg da porsgrunnslaget sendte Gunnar Pettersens Sandefjord hjem i sjokk tirsdag kveld.

Del på Facebook

Som forventet

De første 30 minuttene ble styrt av 1. divisjonslaget fra Vestfold. Etter 15 minutter var stillingen 3–6. Til pause ledet Sandefjord 11–8.

Halvveis ut i den andre omgangen så det ut som om 1. divisjonslaget skulle gå videre, mens telemarkingene ville komme fra det med æren i behold.

Etter 48 minutter sendte Emil Sødergran gjestene foran med 13-16, takket være godt offensivt forsvarsspill.

Men så begynte oppvisningen fra Urædd-keeper Jørgensen. På rekke og rad plukket han det ene etter det andre skuddforsøket.

Snudde raskt

Oppskriften var enkel. Jørgensen reddet. De andre på Urædd scoret.

I løpet av fire små minutter hadde porsgrunnslaget snudd kampen. Urædd-ekspressen var foran med 18–17.

De aller fleste i Porsgrunnshallen jublet høylytt da Paul William Pedersen ordnet 21–20 med 47 sekunder igjen å spille.

Men Sandefjords gode Rein Havang utliknet seks sekunder før slutt. Likevel ble det cupjubel i Telemark, for Jon Høgli Skau ordnet seiersmålet sekundet før slutt.

– Vi hadde kampen i vår hånd, men vi begynte å gjøre mange feil da Urædd tok oss igjen. Vi er ikke bedre om dagen. Vi er for ujevne, innrømmer Sandefjord-trener Gunnar Pettersen.

Urædd fightet oss i senk. I håndball er innsats det mest grunnleggende. Det hadde ikke vi, og derfor vant Urædd, sier han skuffet, men fattet.