(Østlands-Posten)

Landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterte sine 16 EM-spillere i lokalene til Gjensidige kl 11.30 tirsdag.

Hergeirsson forteller at det er naturlig for dem å stokke kortene litt etter et VM og et OL tett etter hverandre. Målet er fortsatt å kjempe om medaljer.

Han forteller videre at de ved å stokke kortene, også har hatt en del ferske navn inne i bildet som har måttet bli skuffet da de fikk den kjipe telefonen kvelden i forveien.

Dette er troppen:

Stine Skogrand
Camilla Herrem
Marta Tomac
Marit Malm Frafjord
Kjerstin Boge Solås
Emilie Hegh Arntzen
Vilde Ingstad
Silje Waade
Veronica Kristiansen
Sanna Solberg
Amanda Kurtovic
Stine Bredal Oftedal
Nora Mørk
Malin Aune
Silje Solberg (keeper)
Kari Aalvik Grimsbø (keeper)

Randi Gustad, håndballekspert hos TV2, var overrasket over at verken Kristine Breistøls navn eller Linn-Kristin Riegelhuth Koren var blant de 16 som fikk EM-billett.

– Jeg trodde Kristine Breistøl kom til å komme med basert på formen hun har vist i høst. At heller ikke Linka (Riegelhuth Koren) er med synes jeg er litt inkonsekvent med tanke på at hun ble tatt ut til OL og er toppscorer i Champions League nå, sier Gustad til TV 2 like etter uttaket.

Hun synes også valget mellom Thea Mørk og Sanna Solberg kunne vært annerledes basert på formen Mørk har vist i høst.

– Rutinen til Sanna og det at hun kan spille toer i forsvar har nok telt inn her, spekulerer Gustad som ikke var overrasket over keepervalget med Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg.

Larvik HKs hovedtrener Tor Odvar Moen har følgende å si om uttaket:

– Vi er skuffet fordi vi ikke fikk flere, men forstår at landslagssjefen er i sin fulle rett til å ta med de han selv vil. Om det er et mesterskap han kan tenke litt annerledes til, så er det dette. Det ble gjort noe liknende etter OL i 2000 da Lunde-tvillingene, Gro Hammerseng og Karoline Dyhre Breivang kom inn, for at de skulle få utvikle seg.

Ellers ble hele fire spillere fra OL-troppen vraket, noe som også kan sies å være spesielt.