(Østlands-Posten)

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Marit Malm Frafjord og Amanda Kurtovic valgte CSM Bucuresti som arbeidsgiver de neste to årene. Spesielt har kommentarene i diverse kommentarfelt vært rettet mot Frafjord, som først gikk i bresjen ved å være førstemann til å forlenge med LHK.

Nå blir hun isteden en del av den massive utvandringen fra klubben. Sandra Toft Galsgaard, Sanna Solberg, Vilde Johansen, Alma Hasanic Grizovic, Alina Wojtas og nevnte Kurtovic forsvinner også. Dessuten legger Gro og Anja Hammerseng-Edin opp.

Frafjord forteller at det ikke er med lett hjerte hun nå benytter den mye omtalte klausulen og drar til Romania.

Les også: Disse spillerne kan være på vei til LHK

Les også: De har vært i Larvik i kun ett år – nå går de inn og sponser LHK

Gode økonomiske betingelser

– Jeg har tenkt og tenkt og tenkt, og hatt masse vondt i magen, sier 31-åringen.

– Da jeg skrev under var det usikkert hvordan det ville se ut neste sesong, men jeg håpet å få flere med meg. Isteden endret forutsetningene seg til det motsatte da Sandra bestemte seg for å dra, og Gro og Anja annonserte at de ville legge opp. Så dukket tilbudet fra Bucuresti opp en god stund etter at jeg hadde forlenget med Larvik.

Frafjord forteller at hun virkelig ikke hadde planlagt å havne i Romania, og illustrerer dette med at hun nettopp har kjøpt hus på Saltbrygga.

– Men tilbudet var såpass spennende. Det lokket å prøve noe nytt jeg ikke har gjort før. Og Bucuresti har et veldig spennende lag, blant annet med «Bella». Jeg har jo prøvd å få henne hit, men nå lyktes jeg ikke med det. Og hun forteller at hun trives veldig godt i Bucuresti, sier Frafjord om sin tidligere lagvenninne fra tiden i Viborg.

– Lønna i Bucuresti er vel heller ikke å forakte?

– Jeg spiller ikke håndball for å tjene penger, men jeg hadde nok ikke dratt hvis ikke lønna var god. Jeg får gode økonomiske betingelser. Men jeg hadde heller ikke dratt om jeg ikke syntes laget var spennende. Det er en god kombinasjon av å kunne tjene opp noen kroner på tampen av karrieren og å få en god sportslig utfordring. Jeg følte jeg ikke kunne si nei til tilbudet i den alderen jeg er i.

Les også: Kunne juble for nytt seriegull

Les også: Kvartfinalefest i Boligmappa Arena påskeaften

Føler seg feilsitert

Strekspilleren, som har fått en ny vår i LHK, forteller at hun har trivdes veldig bra i Larvik, og som Amanda Kurtovic har gjort tidligere, forteller hun om et LHK-lag i år med et helt unikt miljø.

– Det er det artigste laget jeg har spilt i på mange år, og vi har det veldig bra sammen. Jeg har også trivdes veldig godt i byen, sier hun, og ønsker å bemerke sitatet som ble lagt ut på CSM Bucurestis hjemmesider da overgangen ble kjent.

Der sto det at hun ikke kunne vente med å slutte seg til laget neste sesong.

– Der må det ha skjedd noe i oversettelsen. Jeg har aldri sagt at jeg ikke kan vente til det. Jeg går jo ikke rundt og gleder meg til å dra herfra. Jeg gleder meg aller først til å avslutte her, sier den tidligere landslagskapteinen, som for et par sesonger siden ga bort deler av lønna si til Tine Stange da hun ikke ble tilbudt proffkontrakt.

– Jeg føler jeg ofte tenker veldig mye på alle andre, men nå tenkte jeg litt på meg selv for en gangs skyld, sier hun.

Les også: Drømmeforhold for o-folket

Les også: Singh tomålsscorer i Fram-debuten

Unge lærer av ansvar

Til tross for at Maria Hjertner er hentet fra Byåsen, og Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Kristine Breistøl, Tine Stange, Hege Løken og Gabriela Moreschi har forlenget sine avtaler, snakker mange om at Larvik Håndballklubb nå kollapser.

Frafjord håper selvsagt ikke det skjer.

– Men det blir et generasjonsskifte, og det burde kanskje klubben hatt større fokus på tidligere. Men så har økonomien stjålet mye oppmerksomhet de siste sesongene. Det ville vært skikkelig trist om ikke Larvik fikk et ok lag neste sesong, men samtidig kan et skifte være starten på noe bra, sier hun.

Og sammenligner med tiden da hun selv kom opp som ung i Byåsen, sammen med spillere som Gøril Snorroeggen, Kari Aalvik Grimsbø og Ida Alstad.

– Da forsvant det mange etablerte, og det ble mye ansvar på de unge. Det lærte jeg mye av. Alle lærer av å få ansvar, sier hun, og forteller at hun ønsker å bidra med det hun kan på alle områder før hun drar.

På banen kan hun fortsette å bidra slik at avslutningen rent sportslig blir perfekt.

– Å vinne Champions League hadde jo vært en helt grei avslutning, ler hun.

– Og huset på Saltbrygga?

– I første omgang vil jeg nok prøve å leie det ut. Larvik er en flott by, og det kan jo hende jeg kommer tilbake en gang, avslutter Frafjord.