(Østlands-Posten)

Hun tok LHK med storm da hun kom tilbake til klubben fra Aalborg i 2008. Løke var også en del av Larvik Håndballklubbs rekruttlag tidlig på 00-tallet.

I de tre sesongene som fulgte etter tilbakekomsten ble det Løke-stue i Bergslihallen og Arena. 33-åringen ble både toppscorer og kåret til eliteseriens beste spiller samtlige år. Og selv om sistesesongen ble noe spesiell med sparkingen av trener og samboer Karl Erik Bøhn, kronet hun oppholdet i Larvik HK med Champions League-gullet i 2011.

1.101 mål satte hun inn i løpet av 139 kamper før hun satte kursen mot Ungarn og Györ. Etter denne sesongen flytter hun tilbake til Sandefjord.

Les også: Kristine Breistøl i landslagstroppen

Les også: LHK og LT med Lerøy-avansement

Gøy med Gjerpen

Hvem som sitter igjen med underskriften hennes er imidlertid høyst uklart.

– Jeg skal hjem til Norge neste år. Det er helt sikkert. Da kan Gjerpen være aktuelt. Vi har tenkt å bosette oss i Sandefjord, fortalte Løke, som er samboer med landslagets tidligere massør Bjørn Vestrum Olsson, til TA forrige uke.

Tidligere har strekspilleren også flørtet med og vært i samtaler med Skrim.

– Det var veldig gøy da vi gikk fra å være et lag som ikke var så godt trent, til å rykke opp i eliteserien og etter hvert ta bronsemedaljer der. Den prosessen var utrolig gøy å være med på, og det er noe jeg kunne tenkt meg å gjøre igjen, sa Løke til ØP for snart to år siden.

– Samtidig er jo ikke Kongsberg så langt unna Sandefjord, så Skrim kan absolutt være en mulighet i fremtiden. Nå har jeg spilt Champions League i noen år, men jeg glemmer aldri tiden i Gjerpen. Jeg husker hvor vanvittig gøy det var, og det trigger litt, så det er noe jeg har jeg lyst til å oppleve igjen, utdypet hun.

Det har ikke lyktes ØP å få kontakt med Løke for nye kommentarer vedrørende neste år.

Les også: Endelig kom oppturen for Fram

Les også: Stor larviksdag på Bjerke

Ikke vært tema

Om Heidi Løke fortsatt ønsker å satse, er imidlertid LHK det eneste reelle alternativet. Trener Tor Odvar Moen forteller dog at det ikke har vært noe dialog mellom klubben og Løke den siste tiden.

– Det har ikke vært tema nå. Og når vi eventuelt skulle komme dit, må vi gå i takt med egen økonomi og med håndballforbundet. Men alle gode spillere som vil til oss er jo aktuelle. Har vi muligheten, er det ikke noe vi ville avslått, sier han.

– Men for å være ærlig føler jeg at vi fortsatt er i oppkjøring til denne sesongen. Jeg har akkurat fått et nytt lag i hånda, så det er litt tidlig å få det spørsmålet. Jeg har ikke gjort meg de store tankene rundt det.

Et blad Løke blir det uansett i Boligmappa Arena allerede onsdag kveld. Storhamar er nemlig gjester når Gro Hammerseng & co. spiller sesongens første hjemmekamp. Mens LHK har slått Oppsal og Stabæk i serien så langt, tapte dagens gjester for Glassverket i det ene oppgjøret de har rukket å spille.