(Østlands-Posten)

Sandefjord-jenta har forlatt Larvik Håndballklubb og er på plass i Romania. Her har hun startet den knallharde oppkjøringen med CSM Bucuresti sammen med Marit Malm Frafjord.

Både klubben og Kurtovic har samme mål: Å vinne Champions League. Landslagsspilleren med OL-gull, VM-gull og EM-gull er en av fem spillere som er hentet inn siden forrige sesong, og seier i den gjeveste klubbturneringen som finnes er det eneste som mangler i samlingen.

Kurtovic var en av de mest ettertraktede spillerne i Europa etter forrige sesong, og valget falt til slutt på Bucuresti.

– Jeg valgte SCM fordi klubbens mål er de samme som mine. Jeg ønsket å være en del av et lag som har vunnet alle trofeer. CSM er et veldig godt lag, og vi vil kjempe for å vinne også i år. Så lenge vi spiller på et høyt nivå og fokuserer på det rette målet, tror jeg vi kan oppnå det i år, sier Kurtovic til gsp.no.

Kurtovic er nylig på plass i Romania og har fått installert seg i sin nye leilighet og kommet i gang med sesongoppkjøringen.

– Jeg har et individuelt treningsprogram som er veldig hardt. Det er en tøff periode, men vi vet godt at den jobben vi legger ned nå vil gi gode resultater når sesongen starter og vi kommer til de viktige kampene.

Kurtovic har vekslet mellom å være høyre bakspiller og høyrekant i LHK og på klubblaget, men når hun nå kommer til Bucuresti er hun klar på hva hun selv vil.

– Jeg foretrekker rollen som høyre bakspiller, jeg tror det passer meg best med mine kvaliteter og ferdigheter.

– Du kan vinne Champions League i din første sesong?

– Det er en lang vei til målet, som først er å kvalifisere oss til Final Four-helgen. Vi må ta en og en kamp.

Som mange andre tror hun Györ blir den tøffeste utfordreren om tittelen, og at flere lag er utfordrere.

– Jeg skulle ønske jeg kunne at min gamle klubb Larvik også er en av utfordrerne, men jeg tror ikke det blir mulig kommende sesong.

– Har du noen gang spilt i Romania?

– Ja, jeg elsker atmosfæren de rumenske supportere skaper. Det er en glede å spille, og motstanderen vet at hjemmelaget har god støtte i ryggen Våre skandinaviske fans er mye roligere.

Laget har fått fem nye spillere, og Kurtovic sier de må bruke litt tid på å finne sine nye roller og bli skikkelig samspilt inn mot Champions League.

Kurtovic scoret 74 mål på 11 kamper i Champions League forrige sesong.